Intel planuje budowę megafabryki w USA; rozbudowuje istniejące
W zeszłym roku kupiłem i7 10700k, więc mam spokój na jakiś czas. Nowe fabryki będą gotowe akurat kiedy po głowie zacznie mi chodzić kolejny upgrade podstawki. : >
Czy zwiększenie mocy produkcyjnych jest odpowiedzią na kryzys chipowy i popularność procesorów AMD?
Nie, jest to element nowej strategi rządu Bidena mającego na celu uniezależnienie się od Tajwanu jako bardzo niestabilnego dostawcy będącego de facto na Chińskiej smyczy.
Ale bzdury, nie wiem o co chodzi z tym gdybyśmy zostali, bo intel ma niemal wszystko u siebie i trochę po za usa, tylko jeden fab w chinach.
https://www.wikiwand.com/en/List_of_Intel_manufacturing_sites
Akurat intel ma bardzo dogodną sytuację podczas pandemii, bo chinole mogą im skoczyć.
Kiedy moderacja zacznie banować za sianie fake newsów wśród komentujących ? Tajwan to państwo nieuznawane przez większość społeczności międzynarodowej. Zostaliście zmanipulowani przez zachód. Jakoś nigdy nie widziałem żebyście płakali nad gibraltarem a przecież hiszpanie nie uznają tego za kraj. Co za hipokryzja...
Czyli Tajwan jest wg. Ciebie tylko regionem?
Do dlaczego tak wiele produktów ma emblemat "Madej in Taiwan", ale takiego " Made in Pomorze" nie ma nigdzie?
łał nagle ktoś ogarnął że nie warto wszystko produkować tam gdzie tanio, bo z czasem tanio zamieni się w drogo i z monopolem??