Handheld Microsoftu zostanie pokazany światu 2 marca?
generalnie z filmu koncepcyjnego i reszty wychodzi ze nie jest to konsola tylko maly PC, a raczej HandheldPC, wiec konsole konkurencji mogą spokojnie spać, jezeli to ma byc to
Poziom nadinterpretacji w tym "newsie" jest żenujący.
Po pierwsze do końca nie wiadomo czy ten "handheld" przedstawiony na zdjęciu nie jest fejkowy. Po drugie ani słowa o tym, że o Origami mówuiono juz w zeszłym roku na Windows Hardware Engineering Conference, gdzie wspominano o projekcie Haiku, minitablecie z wbodowanym teelefonem i kamerką internetową.
Przenośna konsola, bo przy obrazku na ktorym nic nie widać widnieje napis "It can play Halo too" dobry kawał.
Simbadog - proszę, podaj choć jedną nadinterpretację zamieszczoną w wiadomości
mi to przypomina raczej
Laptop
razy
Konsola
razy
Komputer
razy
PSP
co nie znaczy że złe
nadinterpretacje ploteczek i pogłosek zaczynają się ze zdaniem pierwszym kończą na ostatnim.
O tym ze pierwszym projekcie Origami microsoft mówil juz 6 lat temu autor się nie zająknął nawet.
o implementacji Windowsa CE jakoś tez sie zapomniało.
Słowem wiele bełkotu kilka zdjęć całe info w stylu SuperExpressu
O tym że jest to kontynuacja projektu MediaToGo mająca konkurowac z Apple Ipod sprzed 2 lat gdzie M$ w kooperacji z firmami zewnętrznymi (Iriver/Creative/itd) miał tworzyć przenośne urządzenia multimedialne też zero info.
jak się o czymś nie ma pojęcia to się milczy a nie wciska kit i brednie
Simbadog - nadinterpretacje ?? Ty wiesz co to jest nadinterpretacja ?? przecież wszędzie wyraźnie napisane jest, że są to plotki i pogłoski. To, że Ty nadinterpretujesz całą wiadomość to już inna bajka
Przede wszystkim- swietna miscrosoft robi reklame, to trzeba przyznac :D . Bardzo bym sie zdziwil, gdyby bill tak nagle wyskoczyl z konkurencja dla konsol przenosnych... Stawialbym raczej na inne urzadzenie niz konsole, ale z drugiej stroiny rynek handheldow wlasnie zyskuje coraz wieksze znaczenie i rosnie w sile. Jesli microsoft chcialby cos w tej kwestii zdzialac, to teraz jest najprawdopodobniej najlepsza chwila.
reklama niezła ale niestety zmieniłya troche mój wcześniej bardzo pozytywny stosunek do tego...
Zobaczymy 2 marca, czesto zastanawialem sie zeby zrobic stronke na ktorej notowaloby sie wyselekcjonowane bzdury z np. wyborczej (moj faworyt jezeli chodzi o podawanie niesprawdzonych wiadomosci) i poddawalo weryfikacji po jakims czasie. Symbioza pomiedzy zwyklym obywatelem a "nowoczesnym" dziennikarzem polega na tym ze jeden konsumuje sensacje a drugi mu je generuje, szkoda ze dziennikarstwo w chwili obecnej sprowadza sie do przepisywania, kopiowania, redagowania newsow/plotek.
Brakuje już tylko żeby robili lodówki
albz74 -- > czyli Sony już dawno powinno się za to zabrać :-) A może dla odmiany jeszcze zmywarki do naczyń i pralki ???
charlesz - zdecydowanie mało śmieszne. Niech się skupią na tym co potrafią najlepiej (czyżby ? 8 wersji Windows Vista ?????)
"Brakuje już tylko żeby robili lodówki"
Czyż to nie SONY robi 1000 razy wiecej rzeczy od Microsoftu ? Zastanów sie najpierw, zanim coś napiszesz...
Hmm, halo podobne do wersji Xboxa? Może być ciekawe...
Jack Carver -> sęk w tym, że sony jest firmą hardware'ową a MS- wręcz przeciwnie.
albz74 ----->
Tja, Sony to hardware w czystej postaci:
Sony Pictues
Sony Music
Sony Online Entertainment
Verminus - to są aktywa kupione przez Sony - grupę kapitałową. Żadna z tych działalności nie została założona i rozwinięta przez firmę Sony. Jest to chyba inny przypadek niż opisywane nie wiadomo co od Microsoftu - firmy software'owej. Musisz się lepiej postarać.
jesli to cudo bedzie robilo to co pokazuja (GPS, przenosna konsola itp) to ja to kce
kce, kce, kce, kce, kce, kce.......
Nie byłbym taki pewien czy SOE zostało kupione... A nawet jeśli, to kupując te aktywa w pewnym momencie weszli na nowy rynek - filmowy, muzyczny. Dlaczego Microsoft nie może wchodzić w nowe obszary? Co w tym złego?
I nie muszę niczego udowadniać ani bardziej się starać, po prostu śmieszą mnie takie dziwnie przytyki skierowanie w stronę MS.
Czy nikt z was nie posiada PocketPC czyli Handhelda? Ja wam powiem tylko jedno te rzeczy nie sa do grania i tak tez mowie apropo pokazanego w filmiku sprzetu. Pozatym, ile mialoby to kosztowac? na pewno nie 1000 zl, a kilka razy wiecej. wiec skoro to ma byc, to to nie ma mowy o przenosnej konsoli, tylko o konkurencji dla pocketPC i iPoda.
Triber -> ja posiadam, odpaliłem nawet na nim MAME i Ghosts'n'Goblins . Pograłem 10 sek bo tak kiepskiego sterowania nie widziałem w życiu :) To nie są maszynki do gier, owszem jakieś logiczne gdzie trzeba popykać po ekranie rysikiem to tak ale nic więcej.
Verminus -> czy Ciebie nie poraża gracja z jaką MS wchodzi na nowe rynki ? Nic do nich nie mam ale próby wtłoczenia kolejnych milionów Windows (tu wstaw nazwę urządzenia) Edition do nowych urządzeń po prostu mnie drażnią, bo nie liczy się ten sprzęt sam w sobie, tylko to żeby miał Windowsy w środku. Stąd żart - gdyby produkowali lodówki to na sto procent byłyby sterowane Windows AGD edition :))))
albz74-> mylisz sie, w przypadku produkcji xboxa czy tego origami kupujacy nie placi za sam system, wiec m$ nie zarabia na windowsach. zarabia na grach czy sprzedazy sprzetu.
albz74 - > A niby na czym mialby stac ten nowy gadzet? Na Linuxie MS Edition? A moze na Solarisie MS Edition? Zawsze Zostaje Mac OS MS Edition prawda? To chyba jest logiczne ze ms wklada swoj system do swojego sprzetu... Jest kompatybilny z wersja na PC i o to im tez chodzi i to jest nam na reke, na Windowsie dziala 90% populacji jak nie wiecej wiec ja bym sie nie rzucal. Wogole ta cala nagonka na MS mnie wkurza, zobaczymy jak sie bedziesz cieszyl (a moze i Cie to nie dotyczy ale wielu tak) jak Ci Oracle wykupi MySQL... I jakos nagonki na to nie ma...
Yamroz,Deadeye ---> albz74'owi zapewne chodzilo o rynek pocketow i innych urzadzen multi na ktory MS pcha sie jak moze. Zreszta to nie bylby problem ale ostatnia wersja WM5.0 nie jest udana, a dokladniej MS puscil na rynek 'bete'.
Co do kompatybilnosci to nie wiem w czym, skoro proc nie bedzie x86 to nie ma o czym wogole gadac.
Triber-> Powiem szczerze ze sie tym nie interesuje wiec nie wiem jaki to bedzie proc, widzialem tylko tyle ze to male cos da sie podlaczyc do kompa z Windowsami - teoretycznie. Wiec jakis poziom kompatybilnosci musi byc zeby to ze soba ladnie dzialalo, nie wierze ze to podlaczenie dziala tylko na zasadzie - wyslij plik, sciagnij plik. Musza ze soba jakos wspolpracowac. Chociaz w sumie to mam to w zadku... A co do rynku pocketow czy czegosc tam to ja tego nie odczuwam, bo nie korzystam za duzo i nie mam wiedzy zeby sie w tej materii wypowiadac...