Handheld Microsoftu zmienia nazwę
A dziś inna nazwa no proszę litości. Jutro też --> brzydal
Wzorowali się na iPodzie czy mi się tylko wydaje? :]
Jego główną funkcją ma być odtwarzanie multimediów, ale producenci nie wykluczają rozszerzenia funkcji np. o uruchamianie gier.
Oo i jak na czymś takim można w cokolwiek grać :/
To zdjęcie trochę podpuchą smierdzi. Jesli to ma byc "zabójca Ipoda" to raczej, do otwarzania multimediow czyli mp3 i takich tam. Do gier??? Moze jakis prostych w javie np.
Taikun44 - jak na handheldach Nintendo - 2 przyciski i strzałki... lecz ubogie będzie o start i select.;)
Albo poprostu będzie jakiś doczepiany pad:)...
Ale co jak co... konkurencją to dla iPoda nie będzie pod względem wielkości;)
Ta 'konsolka' będzie chyba nawet większa niż moja komórka;) a iPoda to sobie chowam do tej małej kieszeni po prawej stronie, która bowiem w każdych jeansach jest:) a ja chyba tylko w jeansach chodzę:)
A skoro to takie wielkie, to przecież można sobie kupić nieco większego PSP, na którym również można oglądać filmy ale i grać w dobre gry:)... chociaż PSP to już trochę nie za bardzo, bo jest duży;)
Jedynie fajnie, że ma to duży ekran:)
Gaara >> :) Ty mi tu genialnego Big N nie przyrównuj do M$ :) w konsolach od Ninny przyciski są przynajmniej jakoś normalnie rozmieszczone
Taikun44 ===> Bo to jest playerek mp3/video a nie konsola :) Ludziom na Golu sie myla rozne pojecia :]. Jesli chodzi o handheld z MS to jest to projekt Origami i zjada na sniadanie Big N i cala reszte ;)
(chociaz to calkiem inny segment rynku i inny produkt w sumie wiec nie ma co porownywac )
TzymischePL >> łooo, sry pomieszało mi się rzeczywiście :) ale to coś ma także obsługiwać gry ;-)
Origami to, z tego co ja widziałem, taki mocno odchudzony laptop (albo bardzo przybajerzony palmtop, zależy z której strony patrzeć ;). Raczej do pracy/multimediów. M$ jeszcze nie pokazał czegoś, co by było poważnym handheldem.
darek_dragon ===> Ale zes dowalil... Wiesz co to jest handheld... wlasnie palmtopy byly protoplastami tego pojecia a Origami to posrednia forma miedzy palmtopem a tabletem...
I konsole trudno nazwac handheldami...
co za koles :]
Dobra, zwracam honor...
To w takim razie będzie tak: Microsoft pokazał handheld Zune, który nie jest handheldem, nie jest też konsolą, tylko odtwarzaczem multimedialnym, bo handheldem jest Origami, które też nie jest konsolą, nie jest też laptopem, ani palmtopem, tylko czymś pośrednim. Konsoli Microsoft nie pokazał, bo ani odtwarzacza, ani handhelda konsolą zwać nie można.
Understood? :)
Handheld devices (also known as handhelds) are pocket-sized computing devices that are rapidly gaining popularity as the access to information in every walk of life becomes more and more mission critical. Along with mobile computing devices such as laptops and smartphones, personal digital assistants (PDAs) represent the new frontier of computing as desktop computers find less and less favour among every day users.
http://en.wikipedia.org/wiki/Handheld
Od biedy konsole sa nazywane handheldami :) jak widac, chociaz z powyzsza definicja to nie wiele to ma wspolnego :)