GeForce RTX 3080 w stylu Cyberpunk 2077 - rarytas do zdobycia w Chinach
Jeżeli to jedyna sztuka to na ebayu poszłaby za kilkadziesiąt tysięcy.
Jak już 2080Ti w edycji Cyberpunk 2077 na ebay był chyba sprzedawany za ponad 5k USD, więc skoro 3080Ti jest tylko jeden egzemplarz to jeżeli ktoś to wystawi to nie zdziwię się, jeżeli cena będzie kosmiczna i ktoś to kupi.
Gdzie nie wejdę to w każdym wątku błyszczysz swoimi Januszowymi ekspertyzami. Obecnie na ebayu starej generacji RTX 2080 są dwie aukcje.
Pierwsza 9 dni do końca i cena już jest prawie 6 tysięcy zł (cenę przesyłki podbił do 250 Euro) i druga aukcja gdzie jest 32 obserwujących i cena to prawie 15 tysięcy.
Gdyby ten RTX 3080 był jedyną sztuką na świat to po premierze gry poprzez hype fanatycy biliby się o tą kartę i 20 tysięcy spokojnie by osiągnęła nawet w licytacji od 1$:
h ttps://www.ebay.pl/itm/Nvidia-2080-Ti-Cyberpunk-Limited-Edition/124463166398?hash=item1cfa9533be:g:8jcAAOSwRcNfw1b~
h ttps://www.ebay.pl/itm/Nvidia-RTX-2080-Ti-Cyberpunk-Limited-Collectors-Edition-Exclusive/313268320618?hash=item48f03f396a:g:rFgAAOSwhbdfi1i2
3000 usd to ok. 12000 PLN, jak widzisz aukcje są ale nikt tego nie kupuje. Możesz wystawić swoje unikalne jedyne w swoim rodzaju umiejętności zakładania nowych kont i pisana po 1 poście za 1 milion USD i zostaniesz milionerem jeśli ktoś to kupi :) Wszystko w twoich rękach :)
KeeRay - edycja 2080Ti była zrobiona we współpracy z Nvidią, to jest autorski malunek, dodatkowo wtedy 2080TI była kartą droższą od 3080. Jest głównie sprawa zabawy i promocji a nie dostarczenie czegoś unikalnego.
A.l.e.X - niby tak, ale i tak sądzę, że gdyby ktoś wystawił tę kartę i opisał ją jako jedyną w swoim rodzaju, totalny unikat itd. to myślę, że prędzej czy później ktoś by to kupił, niektórzy mogą wydać wielkie ilości pieniędzy, aby tylko mieć taką rzecz.
kaksufkasz :P matka wie że ćpiesz ?
Za to Cyberpunk jest mocno cenzurowany w Chinach.
Niech wreszcie pojawią się w sklepach normalne wersje. Bo to co się dzieję jest żałosne. Dwa miesiące po premierze jak nie było kart tak ich nie ma.
I do marca nie będzie. Przecież wszyscy wszędzie o tym mówią. Ale jak się ogarnie sprawę to da się dostać i to we w miarę normalnej cenie. W pewnym momencie miałem w domu 2 modele, więc da się.
Wsadzę kartę do kompa i tak nikt jej nie będzie widzieć :)
Karta dobra dla szpanerów co mają kompy na biurku.
+ szyby. Byłem przeciwnikiem, ale odkąd sam się w takie zaopatrzyłem, zrobiłem fajne podświetlenie i ogarnąłem kable odczuwam sztos :)
O to samo miałem pytać. Bo to:
to właśnie tę kartę wymieniono jako zalecaną do grania w trybie Ultra i rozdzielczości 2160p, z włączonymi wszystkimi efektami ray tracingu.
obawiam się, że oznacza 30 fps :P
Nie rozumiem fenomenu tematycznych kart graficznych jak po włożeniu ich do kompa praktycznie na nie nie patrzymy. Co innego słuchawki, pad czy konsola.