Cartoon Games - odc. 229 - Igrzyska
Słabe, mało śmieszne, drętwe.
Satyra na dynamiczny rozwój e-sportu czy na nasze lenistwo w uprawianiu tradycyjnego? Tak czy owak w obu przypadkach trafienie w dziesiątkę.
A swoją drogą ktoś już u nas był zaskoczony, że mistrza polski wyłania się w bezpośrednim spotkaniu drużyn a nie w losowaniu (sic!).
Raczej na to, ze ludzie beda sie bali przyjechac do Francji w 2024 roku z uwagi na bydlo panoszace sie po miescie i palace samochody w imie jakies pajaca.
Głupie. W życiu coś takiego by się nie przyjęło. Ale z niecierpliwością czekam by na mistrzostwach pooglądać LoL'a, CS'a, Overwatcha. W końcu byłoby coś ciekawego.
Ciekawego? Oglądanie CS-a to najbardziej nudna rzecz ever. Wystarczy sobie puścić pewien kanał e-sportowy w TV - te emocje w głosach komentatorów, jakby byli na pogrzebie niż meczach CS, praktycznie zero taktyki stosowanej przez graczy - właściwie to cały czas ten sam schemat "rzuć smoke'a/flasha i czekaj za skrzynką na wroga". To samo tyczy się LoL-a i Doty - rozumiem w to grać, ale nie oglądać jak inni grają. Jedynie zawody w Fifie i PES-ie są względnie ciekawe, bo to właściwie symulator futbolu.
Dla tych co piszą głupie i nie rozumieją sensu komiksu proponuję odwiedzić jutuba i pooglądać jak koreańce grają na przykład w starcrafta. Zobaczycie jak napieprzają w klawisze myszy i klawiatury z prędkością światła.
Plusik za nienachalne lokowanie produktu :)
Ej to jest wizja przyszłości... jaka ona smutna :(
To może lepiej spuśćmy wszystkie psy wojny ze smyczy? I wróćmy po tym wszystkim do epoki kamienia?
Może sport nie, ale jak najbardziej jestem za przeniesieniem wszystkich konfliktów zbrojnych do świata wirtualnego. Bez prawdziwych trupów, zniszczeń i krzywdy kobiet, oraz dzieci bo to oni najbardziej cierpią w tych wszystkich konfliktach.
Natomiast komiks świetny, bardzo mi się podoba!
"(...) jak najbardziej jestem za przeniesieniem wszystkich konfliktów zbrojnych do świata wirtualnego."
Brak konsekwencji przegranej wynikający z takiego starcia to zero wyciągniętych jakichkolwiek wniosków/refleksji. I czemu miało by to służyć?
,,Brak konsekwencji przegranej wynikający z takiego starcia to zero wyciągniętych jakichkolwiek wniosków/refleksji.,,
Co? Skąd te sugerowanie, że przegrana czegokolwiek uczy państwa? xd
Nowy przywódca, nowy powód i wojna gotowa. Praktycznie żaden kraj nie uczy się na własnych błędach. Polska tez.
,,I czemu miało by to służyć?,,
No nie wiem..ocaleniu kilkudziesięciu milionów ludzi od śmierci i cierpienia z powodu wojny?
Tak... a takiemu dżihadyście akurat chodzi o wysadzenie the dust 2 w imię Allaha... W sumie, gdyby tak sobie wyobrazić USA kapitulujące po kilku przegranych meczach z Rosją w CS'ie... mhm, nie! a dlaczego? Bo w wojnie chodzi o zasianie strachu i pożogi w kraju przeciwnika, a nie o odstrzeliwanie pikselowych modeli człowieka! Cytując ''War, war is never changes''
Konflikty i wojny zawsze będą. Naturalna kolej rzeczy. Zawsze się znajdzie ktoś pragnący wycięcia w pień innego państwa.
Co to za sport nawalanie w klawe? Ze manualnie zdolny? Tak samo wprawnie dachowcy naparzaja mlotkami w gwozdzie z predkoscia karabinu, sportowcy, na olimpiade z nimi.
Szachy też są dyscypliną sportową, chociaż liczy się w nich wyłącznie sprawność umysłowa.
A czym się niby różni e-sport od biegania za piłką albo skoków narciarskich?
Jedno i drugie wymaga od sportowców treningu (o ile wiem to e-sportowcy też ostro dbają o kondycję fizyczną),
w jednym i drugim jest rywalizacja,
za jednym i drugim stoją duże pieniądze bogatych ludzi którzy chcą być jeszcze bogatsi,
jedno i drugie wymyślone po to żeby szare masy siedziały cicho bo mają przecież te swoje igrzyska.
Więc po co to ujadanie na forum na e-sport?
Naprawdę wpatrywanie się w w mecz piłkarski jest w czymś lepsze od wpatrywania się w mecze jakiegoś SC czy innego LoLa ?