AMD wprowadza nowe karty grafiki z serii Radeon R7 i R9
Jak już cytujecie pclab to konkretnie:
Sytuacji nie poprawia bardzo popularny Radeon HD 7850, którego można kupić już za 600 zł (jest on o mniej więcej 10% szybszy). Jednak największym hitem w tej cenie jest niewątpliwie GeForce GTX 650 Ti Boost.
Patrząc na specyfikację nowych Radeonów, można się było domyślić, jaką wydajność zapewnią. R9 280X okazał się nieco wolniejszy od HD 7970 GHz Edition, a R9 270X uplasował się pomiędzy HD 7870 a HD 7950. Jak nowe karty graficzne AMD wypadły na tle rywali z obozu Nvidii?
Zdecydowanie zalecam zainteresowanym testy na pclab.
eh, będzie co wybierać za kilka lat... na razie na szczęście jestem zabezpieczony.
Nie wiem czy to jakaś rewelacja... jeśli chodzi o półkę cenową to może i tak. Ale patrząc po wydajności to różnicy aż tak bardzo szczególnej nie ma. Jak bym zbierał się do wymiany karty to pewnie wybrałbym Nvidie.
Liczyłem na trochę więcej. Chyba jednak kupię GTX 770. Chyba, że niedługo nVidia planuje nowe karty?
Poczekajcie na optymalizację pod AMD... Coś czuję, że warto inwestować w te karty.
Pamietajcie ze najmocniejsze karty (R9 290 i R9 290X) dopiero beda miec premiere (i testy) 15 pazdziernika.
Obecnie zaprezentowano jedynie karty ze sredniej polki.
A ja się pytam - PO CO ?? I jeszcze zmienione nazewnictwo, pogubić się można...