AMD potwierdza niższe ceny kart Radeon z serii RX 5700
Dla nas wciąż drogo, zwykły szary człowiek który zarobi 2 tysiące to musi wydać prawie całą wypłatę, nawet jak zarobić 3 to wciąż większość wypłaty
Za granicą zarabiając 2k euro, to jest śmiesznie mało
To nawet nie jest tygodniówka
Taki mamy wspaniały kraj
Nvidi został chyba tylko Ray Tracing, ciekawy czy to wystarczy.
Jak bedzie cena ta sama, wydajnosc ta sama, to po co kupowac AMD bez dodatkowych rdzeni ?
No właśnie cena 5700XT ma być o 300 złotych mniejsza niż RTX2070Super wobec którego najpewniej jest na równi, to już jest konkurencyjne, jak ktoś nie chcę Ray Tracingu to po co miałby dopłacać?
Po przeciekowych testach wyglada na slabsza karte od 2070 Super.
Ludzie ten raytracing w tych RTX'ach to tylko z nazwy
Przeciez jak ta technologia wejdzie na wlasciwy poziom to te karty beda juz za slabe
To takie pitu pitu jak z physx'em w czasach gtx480, albo dx11
Ale jest, wiec po co kupowac AMD ?
Po to żeby zaoszczędzić kilka stów na czymś czego i tak się nie będzie wykorzystywało. To trochę tak jakby dokładać do klimy w aucie która chłodzi tylko w zimę.
Gdy po raz pierwszy zobaczyłem ten artykuł, przez przypadek przeczytałem:
AMD potwierdza niższe ceny kart Radeon z serii HD 5700
...i zastanawiałem się, czy aby jakimś cudem nie cofnąłem się do 2010 roku.
1 --> a co wszyscy zarabiaja niby 2k euro za granica? Popatrz na poszczegolne kraje i prawdziwe srednie zarobki.
No to nawet 1500 euro, mniej juz sie nie da
Mowa oczywiscie o bogatszych krajach
Bogatsze to jakie to dokladnie? Chyba tylko niemcy, uk, holandia i francja a to i tak jest malo. W takich wloszech czy hiszpanii duzo ludzi zarabia 1k euro a o portugali juz lepiej wogole nie wspominac.
Nie placz bo nie masz tak zle w polsce, co maja powiedziec ludzie z takiej ukrainy chociazby?
https://www.youtube.com/watch?v=kL2GR0POgow
Tutaj macie test jakby cos
Pobór prądu taki jak u Nvidii, ceny troche nizsze, to beda dobre karty. W Wolfie 2 cos jest nie tak bo nawet Radeon 7 tak zle nie wypadal dawniej, wrecz przeciwnie z tego co pamietam
Gdybym mial kupowac GPU to bym sie zastanawial miedzy 5700 a 5700xt, ale i tak chyba lepiej sie wstrzymac do przyszlego roku jak wyjdzie pelne Navi i przede wszystkim nowe konsole
Mysle, ze AMD powoli bedzie wracac do gry, ale z Nvidia nie bedzie tak latwo jak z Intelem
Zgadzam się, jeżeli nowe konsole mają wspierać 8k to znaczy, że ceny tych telewizorów muszą pójść w niedługim czasie w dół, tak więc ze zmianą gpu i tv się wstrzymam. :)
@leizfak Ty naprawdę wierzysz w 8k na konsoli? Dobrze będzie jak w każdej grze będzie 4k i 60 fps.