Jakie kupic sluchawki dokanalowe do 60zl?
Dobre opinie w necie maja MEElectronics M2 i SoundMAGIC PL18 / ES18. Ktores z nich? Jakies inne propozycje?
Zrodlem bedzie mp3 trekstor i.beat mood/notebook/telefon LG GT540. Muzyka to glownie rock/metal/pop z '80-'90.
Dla czepialskich: wiem ze byly tematy ale dotyczylo innych przedzialow cenowych. Nie zamierzam wydawac wiecej niz te 60-65zl.
Na MEE M2 będziesz miał mało basu, nie znam tych SoundMAGICów, ale PL11 są sprawdzone choć mogą mieć z kolei za dużo basu. Najlepiej grające w tym przedziale cenowym, uniwersalne brzmieniowo są Brainwavz Alpha, są trochę droższe ale może uda Ci się w tej cenie kupić używane. Polecam udanie się do sklepu w celu odsłuchania, być może jak usłyszysz naprawdę fajny dźwięk nie będzie Ci żal dopłacić te kilkanaście złotych.
Ja słuchałem Alpha, PL11 i M2 w Audiomagic w Warszawie, ostatecznie wyszedłem z trochę droższym modelem (ProAlpha, kosztowały 129zł i grały prawie jak takie za 500), chociaż zakładałem wydać do 100zł.
Basu za duzo nie potrzebuje, wolalbym dzwiek zrownowazony. Nie chce wydawac wiecej na sluchawki na wakacje :)
W domu mam sennheiser hd201 ale ich nie bede targal, a px30 juz koncza zywot.
Jak kupisz za 60zl, to za jakis czas kabel ci poleci. Kup cos trwalego.
ProAlpha / M1
Pierwsze dokładniejsze, drugie cieplejsze. Brainwavz maja kabel na lepszej plecionce, przez co jest bardziej wytrzymaly (no ale nie pancerny). Idz gdzies potestuj, albo poczytaj przynajmniej opinie o nich, bo naprawde sa warte tej ceny ;)
Słuchawki Vedia dokanałowe za 20zł. Słucham podobnej muzyki, jakość dźwięku do słuchania na mieście imo wystarczająca. Słuchawki do noszenia codziennie w kieszeni i tak rozwalam w miesiąc lub dwa czy trzy. Więc wtedy kupuje kolejne, bo kasa śmieszna. Nie pierdoląc się z żadnymi gwarancjami czy innym gównem. Polecam metodę. Wcześniej używałem takich po 100-200zł. Imo do chodzenia po mieście wystarczają te za 2 dyszki.*
nie znam nazw dokladnej nazwy słuchawek
jak chcesz zadzwon zapytaj o dokanalowe vedia za 20zl. http://www.bestgamer.pl/
*tylko te, inne w tym przedziale cenowym są imo do dupy