Witam
Będę niebawem kupował kartę graficzna do komputera. Maksymalnie chciałbym przeznaczyć na ten zakup do 150 zł a może nawet deczko mniej :). Myślałem np o GF 9600GT lub 9800GT, można je na allegro wyrwać bez większego problemu w tej cenie. Pytanie czy w tej kasie znajdę coś lepszego ? Myślałem też może o Radeonie X1950. Ale Radeon obsługuje tylko DX9 a GF DX 10 zgadza się ?
Mój komp to: AMD ATHLON x2 4000+, pamięć 1 gb choć przymierzam się by zmienić na 4 gb (2x2) i grafa zintegrowana gdyż mam płytke ASUS M2V-MX-SE.
Nie jestem jakimś wymagającym graczem ale gdyby np FAR CRY 2 poszedł to byłoby fajnie :). Pozdrawiam
Jest duże prawdopodobienstwo że trafisz na używke na allegro która była naprawiania, geforce 9800 to dość awaryjna karta. ten radeon jest słaby także zdecydowanie pasuje do Twojego pc :D zbieraj hajs na nowy ;)
Dobra dobra za porady typu zmień komputer na lepszy dziękuję :)
to może jeśli 9800 jest taka awaryjna to może lepszym wyborem byłaby 8800GT/GTS itp ?
8800 buły jeszcze bardziej awaryjne najlepiej hd 3870 hd 4850 hd 2900
Za jakieś 2-3 miesiące będę sprzedawał moją kartę (w opisie).
@down - muszę ostrzec, że jej stan nie jest zbyt dobry - mocno się grzeje oraz nie była czyszczona od dawna z kurzu, aczkolwiek nigdy się nie zepsuła, ani nie lądowała w piekarniku. Jeśli nadal jesteś zainteresowany, to mogę trochę poszperać w necie i podam ci cenę.
JaQb ---> jaka cena ?
kup 9600 gt albo najlepiej gt240 (ta sama wydajność co 9600, ale karta cicha i dość mała)
bart-2 - jeśli byłbyś zainteresowany moją kartą, to mógłbym przywrócić jej dawny błysk (wyczyścić ją z kurzu, rozebrać i położyć nową pastę, przetestować stabilność) - po prostu nie odczuwałem do tej pory takiej potrzeby, aczkolwiek niedługo zmieniam kartę i poszukuję kupca.
Pozdrawiam
Jeżeli jeszcze autor nie kupił karty to naprawdę polecam mu 8800GT+ OC ja taką kartę miałem 2 lata temu i grałem na niej bez problemu w Mafię i wszystkie najnowsze gry jakie były oczywiście nie na max detalach ale karta naprawdę dobra, i myślę że przy świeżych produkcjach również da radę np. FC 3
Tylko właśnie wszyscy o tym widzą że karty lubią się palić itp. ale przy dobrym chłodzeniu wymianie pasty powinno być wszystko ok.,
Jeżeli jeszcze autor nie kupił karty to naprawdę polecam mu 8800GT+ OC
kup 9600 gt albo najlepiej gt240
Za 150zł jest GTS250 1GB...
Myślałem też może o Radeonie X1950
karta ta nie jest już wspierana, są problemy z grami na niej a do tego jest tragicznie powolna jak na dzisiejsze czasy