Mam problem, otoz w przeciagu 2-3 dni przydazyla mi sie dosyc dziwna sytuacja. Problem wystapil jedynie w grach. Dzisiaj gralem i nagle bum czarny obraz i nie bylem w stanie nic zrobic (w tym momencie komputer zdecydowanie zrobil sie cichszy, ale dzialal), jedynie moglem uruchomic komputer od nowa. Zaden komunikat nie wyskakiwal.
Specyfikacja:
Core I5 6400 2.7/MSI B150 PC Mate/Kingston HyperX FURY 16GB DDR4/
RX 470 ASUS 4GB/XFX 450W/Windows 10 Pro
Dysk hdd Seagate Barracuda 1 TB 3.5" SATA III (ST1000DM003)
Dysk ssd GoodRam CX200 120GB SATA3
Na start przeinstaluj sterowniki do karty graficznej - mnie to wygląda na crash sterowników z przywieszeniem windowsa. Jeśli to nie pomoże będziemy zastanawiać się dalej...
Przecież w każdej grze włączając vsync blokujesz fps. A włączając vsync 1/2 ustawiasz za limit połowę fps wzgledem herców w wyświetlaczu. Czesto też oprocz vsync, masz w opcjach osobno blokadę fps. Poza tym to nie chodzi o sterowniki, tylko o fakt, ze masz w opcjach karty graficznej zaznaczone nieobslugiwane rozdzielczości. Stąd czarny ekran po włączeniu gier ;)
Wystarczyło by zwykĺe "dziekuję"
W połowie przygotowania bankietu na twoją cześć w ramach podziękowania piszesz że zwykle "dziękuję" by wystarczyło...
Nie to nie, w jego imieniu ci po prostu "dziękuję".
Najpierw to się dowiesz czy to wina kompa czy monitora - podłącz jakieś inne urządzenie, jak nadal nie będzie obrazu, spróbuj innym kablem, żeby to też wyeliminować. Jak na innym monitorze to samo będzie, to przynajmniej 100% pewności że to PC
Hydro ma racje co do tego problemu. Przy odpaleniu gry komp odpala grę w takiej rozdzielczości ze monitor nie jest w stanie tego wyświetlić. Komputer wraca do ustawienia po restarcie. Młodszy Brat tak miał w CS:GO. Nagle mu zgasł obraz i trzeba było restartować i potem przy odpalaniu gry odrazu powtórka. Pomogło przestawienie rozdzielczości w plikach gry.
Więc Raczej to jest problemem