Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Żel do włosów i jak uzyskać fryzurkę:)

07.10.2011 13:02
1
zanonimizowany774560
11
Legionista

Żel do włosów i jak uzyskać fryzurkę:)

Witam was. Na pewno ktoś z tego forum używa albo używał żelu do włosów i mam pytananko:) Niby proste, rozetrzeć w dłoniach, nanieść na włosy i ułożyć i może rzeczywiście tak jest ale ja mam pewien problem:) Nie wiem jak to się robi, kumpel i ogólnie typy spotykane na ulicy często widzę iż mają wyżelowaną łepetynę;) i te włosy tak fajnie stoją do góry i tak prawie każdy włosek a ja nie mogę tego uzyskać efektu ! Mam włosy trochę kręcone, raczej takie falowane i do tego gęste i dość sztywne, czy to może być własnie przyczyna iż nie mogę u siebie zrobić takiego fryzu, czy może to wina samego żelu ? Ja jak użyję żelu to te włosy nie stoją sobie tak tylko skręcają się i wychodzi taki nażelowany nieład trochę, kładą się jakby pod wpływem ciężkości swojej a nie stoją ! i nie ma to znaczenia czy żelu jest dużo czy mało...

07.10.2011 13:03
Skiter16
2
odpowiedz
Skiter16
103
Man Utd

Gęstych włosów nie postawisz...idź do fryzjera i powiedz żeby je Tobie bardzo mocno wycieniował

07.10.2011 13:09
3
odpowiedz
zanonimizowany774560
11
Legionista

I co da takie wycienowanie ?

07.10.2011 13:11
.:Jj:.
4
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Mniejszą ich ilość.

07.10.2011 13:30
gtx295xD
😊
5
odpowiedz
gtx295xD
81
Szef Syntetycznej Mafii

Heh sam bym chciał mieć takie włosy. Ja mam proste i średniej gęstości więc "stawiania" na żel lub gumę to u mnie żaden problem. Natomiast u Ciebie to chyba problemem będą włosy, nie dość że kręcone to i gęste, chociaż gęsto włosy do stawiania są moim zdaniem lepsze niż rzadkie . Może spróbuj troszkę wyprostować i wtedy postawić? Bo włosy kręcone i żel to jakoś kiepsko mi się kojarzy. Ja na twoim miejscu zostawił bym je w spokoju najlepsze są i tak naturalne :) .

07.10.2011 13:47
Moshimo
6
odpowiedz
Moshimo
91
FullMetal

Z kreconymi za duzo niestety nie zdzialasz.
Mozna w sumie prostowac.. no ale ktory facet by sie w cos takiego bawil xD.

Co do preparatow na glowe, zdecydowanie lepszy efekt daje brylantyna (wlosy nie sa tak sklejone, wygladaja bardziej naturalnie).

07.10.2011 13:49
HUtH
7
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do dobrego salonu fryzjerskiego, gdzie cię na pewno wystylizują i powiedzą jak to utrzymać... niekoniecznie za pomocą żelu.

07.10.2011 14:44
8
odpowiedz
zanonimizowany774560
11
Legionista

To chyba wyjaśniliście mi sprawę:) Tak myślałem, że ciężko ma obywatel z kręconymi włosami;) W sumie mógłbym pewnie bawić się u fryzjera, ale tam to raczej byłoby to pierwszego umycia i lipa a i kosmetyki swoją drogą nie są tanie a tyle wydatków teraz:) Dzięki mimo wszystko za pomoc:)

Forum: Żel do włosów i jak uzyskać fryzurkę:)