Witam was. Na pewno ktoś z tego forum używa albo używał żelu do włosów i mam pytananko:) Niby proste, rozetrzeć w dłoniach, nanieść na włosy i ułożyć i może rzeczywiście tak jest ale ja mam pewien problem:) Nie wiem jak to się robi, kumpel i ogólnie typy spotykane na ulicy często widzę iż mają wyżelowaną łepetynę;) i te włosy tak fajnie stoją do góry i tak prawie każdy włosek a ja nie mogę tego uzyskać efektu ! Mam włosy trochę kręcone, raczej takie falowane i do tego gęste i dość sztywne, czy to może być własnie przyczyna iż nie mogę u siebie zrobić takiego fryzu, czy może to wina samego żelu ? Ja jak użyję żelu to te włosy nie stoją sobie tak tylko skręcają się i wychodzi taki nażelowany nieład trochę, kładą się jakby pod wpływem ciężkości swojej a nie stoją ! i nie ma to znaczenia czy żelu jest dużo czy mało...
Gęstych włosów nie postawisz...idź do fryzjera i powiedz żeby je Tobie bardzo mocno wycieniował
I co da takie wycienowanie ?
Heh sam bym chciał mieć takie włosy. Ja mam proste i średniej gęstości więc "stawiania" na żel lub gumę to u mnie żaden problem. Natomiast u Ciebie to chyba problemem będą włosy, nie dość że kręcone to i gęste, chociaż gęsto włosy do stawiania są moim zdaniem lepsze niż rzadkie . Może spróbuj troszkę wyprostować i wtedy postawić? Bo włosy kręcone i żel to jakoś kiepsko mi się kojarzy. Ja na twoim miejscu zostawił bym je w spokoju najlepsze są i tak naturalne :) .
Z kreconymi za duzo niestety nie zdzialasz.
Mozna w sumie prostowac.. no ale ktory facet by sie w cos takiego bawil xD.
Co do preparatow na glowe, zdecydowanie lepszy efekt daje brylantyna (wlosy nie sa tak sklejone, wygladaja bardziej naturalnie).
Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do dobrego salonu fryzjerskiego, gdzie cię na pewno wystylizują i powiedzą jak to utrzymać... niekoniecznie za pomocą żelu.
To chyba wyjaśniliście mi sprawę:) Tak myślałem, że ciężko ma obywatel z kręconymi włosami;) W sumie mógłbym pewnie bawić się u fryzjera, ale tam to raczej byłoby to pierwszego umycia i lipa a i kosmetyki swoją drogą nie są tanie a tyle wydatków teraz:) Dzięki mimo wszystko za pomoc:)