Witam. Mam dziwny problem z grą Wiedźmin 3 co jest związane (tak myślę) z zasilaniem laptopa dlatego piszę w tej kategorii. Przechodząc do sedna opiszę wszystko w punktach.
Laptop Lenovo Y510p, GeForce GT755M 2GB, Intel Core i5 2,50GHz, 8GB RA, Windows 8.1.
- włączam grę (najniższe ustawienia, rozdziałka 1024x768, patche są wraz z dwoma dodatkami)
- gram jakieś kilkanaście, do 30-40 minut i gra zaczyna lekko klatkować co później znika ale dźwięk trzeszczy, dialogi się urywają w połowie, piekło dla uszu
- wczoraj zauważyłem że gdy odpiąłem zasilanie od laptopa dźwięk wraca do normy, po ponownym podpięciu trzeszczy dalej
- pomaga jedynie odłączenie zasilania i odczekanie kilka minut, ponowne wczytanie gry lecz nie zawsze, lub ponowne uruchomienie gry
- dzieje się tak odkąd zacząłem grać w Krew i Wino, w podstawce i sercach zauważyłem takie problemy tylko i wyłącznie podczas gdy działo się na ekranie naprawdę wiele lecz też nie zawsze, najczęściej było płynnie
- w innych grach nie mam takiego problemu
I pytanie - czy to może być wina zasilacza lub laptopa czy raczej samej gry lub oprogramowania? Dodam że sterowniki aktualizowałem.