Witam !
Mam problem z rozpoznaniem ilości wat w moim zasilaczu.
Rozbierałem komputer i ze wszystkich stron oglądałem zasilacz i nie mogę się dowiedzieć ile ma wat.
Nazywa się on: EuP Ready RoHS 2002.95.EC
Jeśli wie ktoś ile ma W , proszę o pomoc.
Niestety to co podales nie jest nazwa zasilacza a jedynie normami eko jakie teoretycznie on spelnia...
Jest szansa ze Twoj zasilacz to kompletny NoName - czyli sprzet produkowany przez wujka Woo.
Właśnie nie wiem czy mam wydawać te pieniądze na nowy zasilacz 550W czy zostawić ten , a problemem jest to że nie wiem ile ma W ten mój aktualny ;/
Jezeli masz sprzet z sygnaturki to ja osobiscie balbym sie zasilac go czyms co moze byc tykajaca bomba. To po prostu kwestia mojego spokoju. Ale to tez kwestia MOJEGO podejscia do tematu komputerow. Inny by powiedzial - jak dzialal do tej pory to niech dziala dalej...
Ale to tez kwestia MOJEGO podejscia do tematu komputerow. Inny by powiedzial - jak dzialal do tej pory to niech dziala dalej...
Nie tylko Twoja. :P
Jak masz możliwość to zrób zdjęcie, może inni się czegoś doszukują, jeśli jednak z żadnej stronie nie ma tabliczki to zacznij szukać funduszy na nowy sprzęt, bo raz, że chińskie "no name" potrafią zrobić niespodzianke z dnia na dzień, a dwa, że mogą też uszkodzić inne podzespoły.
Kup i to szybko nowy zasilacz ja pamiętam miałem "no name 500W" i wysiadł momentalnie po założeniu GTX 560Ti
siwy346 -> wiem ze nie jestem jedyny majacy takie podejscie do tematu. Po prostu nie lubie narzucac swojej opinii jako prawdy objawionej - jedynej i slusznej. Dlatego pisze ze to moja wlasna subiektywna opinia - na pewno znajdzie sie grono ludzi ktore absolutnie sie ze mna nie zgodzi.