NUMER POTWIERDZENIA REZERWACJI, wprowadzilem numer w zarzadzaniu rezerwacja w opcji ( wyswietl moja rezerwacje) boje sie czy czegos nie schrzanilem bo pisze ze odprawy online mozna dokonac na 15 dni do 4h przed odlotem. jesli dzis na stronie zarzadznie rezerwacja wprowadzilem numer potwierdzenia rezerwacji nic nie schrzanilem ? mam nadzieje ze mnie rozumiecie
prosze o pomoc
No właśnie nie bardzo :) napisz jaśniej. Skoro wprowadziłeś, potwierdziłeś wszystko i wybrałeś miejsce (zależy od linii) i masz już bilet gotowy do druku to w czym problem ?
wiec tak
zarezerwowalem bilet na stornie , dokonalem platnosci i dostalem na maila numer potwierdzenia rezerwacji oraz informacje ze mam dokonac odprawy na 15 dni przed wylotem. tyle tylko ze dzis na tej stornie chcialem sprawdzic cyz wsyzstko sie zgadza i dalem opcje " wyswietl moja rezerwacje" i wprowadzilem ten kod i teraz nie wiem czy ten kod nadal jest wazny skoro go na stronie juz podalem. ale nie w odprawa online a sekcji wyswietl moja rezerwacje
el. kocyk - zrozumiales o co chodzi ? panowie czyli po prostu na 15 dni przed wylotem wydrukowac te karte pokladowa i z tym udac sie do termianala , to wystraczy czy jeszcze musze o czyms pamietac ?
dziekuje za pomoc
cya -> W skrócie:
Numer rezerwacji to numer rezerwacji który jest przypisany do ciebie i twojego biletu.
Na 15 dni przed lotem logujesz się na stronie i dokonujesz odprawy, drukujesz bilet i śmigasz na lotnisko.
Jeśli masz dodatkowy bagaż poza podręcznym - zdajesz go w odpowiednim "okienku". Jeśli masz tylko bagaż podręczny - olewasz wszystko, idziesz prosto pod bramkę i czekasz cierpliwie na lot.
O czym musisz pamiętać? W podręcznym nie możesz przewozić płynów o pojemności większej niż 100ml na butelkę, więc możesz mieć np. 5 buteleczek po 100ml każda. Wszystkie płyny muszą się zmieścić w plastikowej torebce o wymiarach 20x15 (czy coś około) i pojemności 1 litra.
Wsio..
Thum zapomniałeś dodać :) że za bramką możesz kupić co chcesz i wsiąść do samolotu :):):) nawet płyny powyżej 100ml i pojemności 1l ;)
thun - dziekuje
aha czyli z ttm wydrukowanym biletem udaje sie prosto do bramki? aha moge zabrac do 10kg bagazu tak ?
to ze lece tanimi liniami ryanair swiadczy o tym ze te samoloty sa mniej bezpieczne niz np te austrian czy lufthansa ?
pozdrawiam
sebekg -> O to nie było pytania :)
cya -> Samolot to samolot, każdy może spaść - nie panikuj :)
Co do bagażu podręcznego pamiętaj że może mieć wymiary maksymalne 55x40x20 i waga do 10 kilo. Ostatnio jakoś sprawdzali dokładnie wymiary bagaży i jak ci nie wejdzie w stojak.. to jesteś w dupie i nadajesz bagaż do luku co kosztuje DUŻO :)
Czasem nikt na to nie patrzy, jak latałem ostatnio 3 razy do Szwecji to u nas nikt nie sprawdzał, a z powrotem dwa ostatnie loty stała banda z wagą i stojakami i każdego sprawdzali (no chyba że ktoś miał ewidentnie małą torbę to wtedy olewali).
thun - bagaz podreczny to ten ktory biore na poklad tak ? a mi chodzi o bagaz ktory idzie do luku bagazowego , tzn ze nie moge w ogole zabrac skoro w rezerwacji pisze cos takiego ?
Szczegóły przewozu pasażerów
2 Pasażerowie
Julia Marcol
0 toreb
Odprawa online
Dariusz Winkler
0 toreb
Odprawa online
myslalem ze w cenie biletu jest jakis bagaz ktory moge zabrac ?
thun - ostatnie moje pytanie
55x40x20
moglbys mi powiedziec dokladnie co oznaczaja te wymiary
55 - dlugosc
40 - szerokosc
20 - wysokosc
tak to jest ?
bardzo dziekuje