Chciałbym złożyć komputer do gier. Zastanawiam się nad takim zestawem:
Karta graficzna: GeForce GTX 750
Procesor: Intel Core i3-4170
Płyta główna: MSI B85M-E45
Ram: 4 GB
Czy na takim zestawie zagram w nowe gry takie jak GTA V, lub Wiedzmina 3 z przyzwoitą jakością i płynnością?
Proszę o odpowiedź i ewentualne uwagi dotyczące zmian itd.
Karta za słaba do najnowszych gier, GTX 750 nie zapewni stałych 30 klatek w 1080p na najniższych ustawieniach (w Wiedźminie 3), już lepszym wyborem byłby GTX 750ti, tyle że to nadal najniższa półka kart graficznych...
I za mało ramu, dziś bez 8GB nie ma sensu nawet ruszać.
EnX
Mylisz się. Ja na bardzo podobnej - jeśli chodzi o osiągi - maszynie zaliczyłem wiedżmina z lockiem na 30 fps-ów na średnio-wysokich detalach bez żadnych framedropów.
GTA V też poniżej 30 na normal/high nie schodziło. Poza miastem stałe 60, w mieście spadało do 40. Procesor Phenom II x4 965 be czyli porównywalny z i3. GTX 750 to tania karta, ale naprawdę przyzwoita. 8 gb ramu.
Dam ci dobra rade nie szukaj odpowiedzi na tym forum, tu są pseudo experci;poczytaj w necie, popatrz na youtubie,porównaj wykresy.Ja też będę składał kompa z tą karta do 720p i gorszym prockiem i wiem ,że spokojnie sobie pogram,koszt szacuje na ok 1500 zł lub 1700 zł ,jeżeli wezmę radeona .Ceny masz na morele.net. Pozdrawiam. Potwierdzam wypowiedz FORUMOWICZA Matysiaka G,też tak uważam.
Skoro ta karta graficzna jest za słaba to jaką polecacie w rozsądnej cenie?
kamilpl798
Ona nie jest słaba. Po prostu nie jest to high-end i tyle.
Crysisa 3 ciągnie, Wiedźmina 3 ciągnie, Battlefielda 4 ciągnie, Alien Isolation ciągnie itd, itp.
W swojej kategorii cenowej jest naprawdę dobrym wyborem. Poza tym do i3 dużo szybsza i tak nie ma sensu. A dodatkowo prądu zużywa tyle co nic. To jej przewaga nad radeonami z tego samego pułapu cenowego.
A że tu wszyscy grają tylko w fullhd i tylko w 60 klatkach, a jak im spadnie do 55 to natychmiast lecą do sklepu kupić nowy komp, to nic nowego. Takie zboczenie nastoletnich nuworyszów z pieniędzmi rodziców. Każdy ma Titana przecież. Jak zaczynasz zarabiać to się z tego szybko leczysz.
Czyli mówicie, że opłaca się brać taki zestaw? A czy płyta główna pasuje do reszty?
Ja grałem w wiedzmina na najnizszych na takim sprzecie.
intel core 540 3.07ghz pierwszej generacji!!!
radeon 6850 sapphire
4 gb ramu ddr3 (goodram 1333/1600mhz)
I nie narzekałem bo nawet mi sie nie zacinało :D
To Twój na pewno odpali :D Na spokojnie.