Cześć. Właśnie zamieniłem się z gościem moim xboxem 360 za ps3 przez allegro (wystawił aukcje a ja kupiłem konsole za 1zł). Pierwszy wysłałem mu konsole wczoraj, jutro powinna dojść. Mam pytanie: co by się stało jakby nie wysłał mi jego konsoli i nie oddał mojej? Miałbym jakieś szanse na odzyskanie? gosć mieszka jakieś 300km odemnie. Mam jego dane, skan dowodu osobistego, nr telefonu.
Mógłbyś do niego pojechać osobiście. Nic innego raczej nie zrobisz.
Też się kiedyś zamieniałem x360 na PS3, ale wymieniający zgodził się wysłać pierwszy. Ja wysyłałem dopiero po tym jak konsola dojdzie i sprawdzę, że jest sprawna. Zgodził się od razu.
Było trzeba troszkę negocjować a nie od razu wysyłać.
Niee, ale sam zaproponował. Bezpieczeństwa nigdy dosć. Jakby mnie wyjebał to osobiscie się tam pofatyguje. Ale wątpie, mam mu jeszcze 100zł dopłacić.
hahaha przecież jak Ci nie wyśle swojej konsoli to będzie więcej niż te 100zł do przodu
[5] No niby tak. Myślisz że bym nie przejechał się do niego? Mi chodzi o konsekwencje prawne.
[3] Myślisz że nie chciałem? Ale on powiedział że nie wysle pierwszy bo arz go ktoś tak wyjebał i woli przetestować sprzęt i wysłać swój. Ale mam potwierdzenie przez allegro więc myśle że będzie ok.
Ps. Chyba się cieszycie że przestane piracić? :)
Na pomoc allegro nie licz. najwyzej jechac do niego i wpierdol spuscic :-)
[7] albo polubownie, w co wątpie. Mam nadzieje że obędzie bez obu rzeczy i będzie ok.
"Myślisz że bym nie przejechał się do niego?" lol, no myśle że byś się jednak nie przejechał.
Zastanawia mnie, dlaczego ludzie myślą, że allegro daje jakąś gwarancję. Dla ludzi, którzy chcą mieć gwarancje jest jedna rada:
1. Wystawiacie swoje konsole za taką samą cenę... taką cenę, która satysfakcjonuje Was obu za Wasz sprzęt (np. 700zł w przypadku x360/ps3).
2. Kupujecie je nawzajem od siebie.
3. Przesyłacie sobie konsole.
Jeżeli coś będzie nie tak to zawsze można zwrócić towar zakupiony drogą internetową. A jeżeli coś będzie bardzo nie tak jak być powinno, to można sprawę zgłosić i do allegro i na policję.
[10] narazie nie mam 700zł (zacząłem prace dopiero mam ok.200zł) i musze zapłacić allegro (80zł długu) wiec narazie nie moge wystawiać.