Nie zauważyłem informacji o tym. Bardzo ciekawa sprawa, moim zdaniem w pełni zasłużona nagroda choć trochę hmm, nietypowa jej ranga. Niemniej światowej klasy, ambitne produkty promujące nasz kraj w tej branży. Trzeba się cieszyć :)
I to za dwie cienkie gry? Wolne żarty, i zdecydowanie uwłacza randze tego oznaczenia.
Nawet jeśli cienkie, to zebrały dobre oceny i przyniosły sławę Polsce.
sluszna nagroda, przypomne tylko, ze przed cd projekt red, polskie gry kojarzyly sie z gownem lub fajnymi produkcjami, ale niewypromowanymi
teraz w wiedzmina gra nawet sam obama
wlasnie da takich ludzi jest to odznaczenie
przeciez pecetowi sie nigdy nie podoba to, co wiekszosci, taki forumowy hipster, olac
Świetna wiadomość, że docenia się takie rzeczy w skali kraju.
Ps. Jot Jot - od kiedy twoja gwiazda nie świeci ? :f
Ishimura12=> Widać przez zamieszczenie tej informacji. Lepiej niczego nie pisać na tym forum.
Ja bym jeszcze odznaczył Techland ale to moje własne przemyślenia :) W każdym razie tylko pogratulować CD Projekt RED :D
To jest nagroda przyznana nie tylko za stworzenie Wiedźminów, przecież CD Projekt od wielu lat wydaje gry i miał znaczny udział w promowaniu tej formy rozrywki w naszym kraju... Więc nie rozumiem tej spiny, pecet.
Przypomnijmy że sam prezydent Komorowski wręczył w podarku p. Obamie Wiedźmina 2 jako symbol tego że jesteśmy krajem w którym też można stworzyć coś na światowym poziomie.
Przypomnijmy że sam prezydent Komorowski wręczył w podarku p. Obamie Wiedźmina 2(...) <- Donald Tusk wreczyl, a nie Komorowski. Prezydent otrzymal taka sama kopie gry (Edycje kolekcjonerska W2) w podziece od CDPR. Swoja droga, powinni przyznac im rowniez Virtuti Militari - jak isc, to po calosci.
(13) i budowniczego huty Katowice
Ech, dobrze, ze sa tacy ludzie jak ekipa CD Projekt i ludzie, ktorzy potrafia to dostrzec.
Po tym watku widac, ze gdyby u wladzy byla inna opcja stalibysmy dalej zapyziali, tam gdzie stalismy 20 lat temu, w kaloszach i na stadionie X-lecia, ale za to w umorusanej błotem i krwią poległych bialo-czerwonej faldze.
(15) za to jako "fajnopolacy" stoicie teraz z długami po szyję, ze wzrostem graniczącym z błędem statystycznym, z bezrobociem dobijającym 15%, a wśród młodych 26%, z Exodusem młodych za granicę i rosnącymi podatkami;)
ale za to możecie się wreszcie cieszyć, że macie odważny reformatorski rząd, który podnosi wam wiek emerytalny i równocześnie nie zabiera przywilejów dla górników i mundurówki;)
[16] Polak za granicą czyżby?
ja tam zadnych dlugow nie mam, ale to moze dlatego, ze pracuje zamiast godzinami stać na krakowskim przedmiesciu bez sensu
(18) skoro nic ci rząd nie zabiera to pewnie jakaś śmieciówka? (zusu, vatu, akcyz nie płacisz?)
Sethlan-->Cholera, taka gafa...
BTW. gdzieś się wypowiadali że Obama uznaje gry video za zuo i prezent nietrafiony :P