Mam problem nie dawno zalał mi się pad sokiem. Wszystko działa tylko niektóre klawisze w środku się kleją. Da się to jakoś naprawić ? Zalać wodą czy coś i wysuszyć żeby się nie kleiło ? Pls HELP !!!
Dokładnie tak, zalać wodą! Ja swoje, jak mi się sokiem zalewały, zawsze prałem w pralce. Tylko temperatura maks 60 stopni, w wyższej mogą się zepsuć. I proszek do białych rzeczy!
Jaki to jest pad?
Po prostu rozkręć i wyczyść delikatnie te elementy, które tego wymagają.
Zalać wodą czy coś i wysuszyć żeby się nie kleiło ?
Że co?
Ja swojego pada od PS3 zalałem kiedyś herbatą z sokiem malinowym i wystarczyło rozkręcić, wysuszyć i ponownie złożyć. Działa sprawnie do dziś.
Ok to tak zrobię. I proszę tak nie krytykować na jakimś forum czytałem że ludzie spiritusem pady zalewali i do dzisiaj im działają.
Rozkręcić, nie ma innego sposobu. A jeśli to pad od PS3 to nie będziesz później miał problemów ze złożeniem.
[4] Czystym spirytusem jak najbardziej można.
Wystarczy go rozkręcić jeśli potrafisz, i delikatnie przetrzeć elementy które się lepią, i obudowę w miejscu przycisków również. Broń Boże nie zalewaj go wodą :DD EPIC ! :D
Rozbierz i wyczyść klejące się części spirytusem albo acetonem. Po wyschnięciu złóż do kupy.
Przy okazji przygotuj kieliszek do tego spirytusu, szkoda by płyn sie zmarnował :)
heh. pad od xbox 360 / ps3 / ps2 rozkręć i przeczyść alkocholem / wodą i zobacz co ci nie działa złóż wszystko tak żeby wszystko działało i już a pady łatwo się składa to samo przed chwilą zrobiłam. ;)
Rozkręć i wyczyść alkoholem lub płynem do czyszczenia kompów. Możesz wziąć spirytus, jeśli masz. Akurat komentarz sage potrafię zrozumieć. Pomysł zalania wodą nie jest najlepszy.