Kupiłem klawiature z dodatkowymi przyciskami do makr. "Może się przydać" myślałem. Teraz klawiatura zajmuje 70% biurka i nie mam pojęcia jak wykorzytać potencjał tych makr, niby można ustawić wszystko jak się chce. Ktoś tu korzysta z makr w klawiaturze? Jeśli tak to z jakich? Przyda się troche inspiracji.
Ja kiedyś, gdy jeszcze grałem w WoWa, miałem parę takich quality of life do przywoływania różnych mountów etc.
W trakcie walki na raidach nawet przez chwilę mi nie przeszło przez myśl, żeby przesuwać dłoń z okolic WASD. ;)
Poza tym nigdy nie używałem i jakbym miał kupować nową klawiaturę, to będzie dla mnie bez znaczenia czy są takie klawisze, czy nie.
Chyba ustawie sobie makro na umieranie w nowym batttlefieldzie, żeby nie trzymać spacji 3 sekundy tylko jednym kliknięciem to pominąć.
Obecnie mam ustawione jedynie dwa, zwiększenie i zmniejszenie głośności. Też myślałem, że będę z tego bardziej aktywnie korzystał, ale wyszło jak wyszło. Za to dodatkowe przyciski na myszce kocham, mam pod palcami zapisany dodatkowy enter, esc, backspace plus wyjście do pulpitu (windows + d) i z tego korzystam codziennie.
Mój brat ma takową klawiaturę to czasem mu się w niektórych grach przydaje. Jak dla mnie osobiście wystarczy zwykła multimedialna klawiatura i kilka przycisków.