Siemka .chce sobie pograć w call of duty, lego, dead island, ale komputer zacina się po chwili i wywala do pulpitu albo czarny ekran , Procesor to AMD Athlon II X2 250 , karta graficzna Nvidi GeForce GT 240 , ram 4 gb
czym to może być spowodowane jakimś programem zainstalowanym czy czym ?
A które call of duty?
Masz za słabą kartę graficzną
A ze starszymi grami też ci się tak robi? Np. Half-Life 2, GTA: San Andreas czy Call of Duty 2?
Np lego harry poter na 3 razy słabszym laptopie chodzi nawet płynnie, a tu po 5 minutach wywala
Skoro masz też problem ze starszymi grami no to problemem mogą być sterowniki czy directx. Zainstaluj na nowo sterowniki do twojej karty graficznej (czysta instalacja).
Może masz jakiegoś wirus czy coś
Sprawdż czy ci się komputer nie przegrzewa, zrób reinstall sterowników i systemu
Polecilibyści mnie jakąś dobrą karte graficzną do 500 zł ja moge dac 300 zł tato dołozył by mnie ze 100 i mama ze 100zł
Nvidia geforce gt630
Nie jest to jakaś mega karta ale większość gier działa na najwyższych i duży plus za cenę
Nvidia geforce gt630
Nie jest to jakaś mega karta ale większość gier działa na najwyższych
Chyba te do 2005 roku.
Karta dobra tylko że nie patrz na tą ofertę bo tą karte kupisz taniej i będzie nowa a ta z ogłoszenia jest używana
Bizon1807
Mam na pc kilka gier z 2013/2014 roku i działają na najwyższych bez zacięć :)
Macie xcom na moim kompie. pokazuje ze na średnich ujdzie. 5minu komputer się zawiesza i trzeba zresetować pokazuje się jakiś obraz i napis ASRock.Włączyłem przez game boostera i już nie trzeba resetować tylko do pulpitu wywal . Chwile gram pokazuje się czarny ekran po 3 sekundach zniki i mozna grać kolejne 10s i tak wkółko aż do wywalenia do pulpitu.A przed chwilą wywaliło komputer się zresetował i pojawił się niebieski ekran i tam jakieś napisy. Co moge jeszcze zrobic ?