Już powoli tracę nerwy to na forum może ktoś mi pomoże. Mam takową sytuacje że niejaki sklep (sklepe) u którego składałem preorder nie wywiązał się z niego, zgodziłem się na wysyłkę w terminie dostawy produktu (na premierę nie było). I tak mija pewien okres czasu pieniądze leżą na koncie sklepu a kontaktu z nim nie ma żadnego. Telefon szczęśliwe dzwoni bez odpowiedzi, na mail dostaje powiadomienia od bota (że mój mail zostanie rozpatrzony w ciągu 24h) a na facebooku (który notabene odświeżają) także nie otrzymałem żadnej informacji. Jeden na 10 mail spotkał się z odpowiedzią ("Witam, Proszę o przesłanie numeru kont w celu zwrotu wpłaconej kwoty."). Po paru minutach odpisałem ze wszystkimi danymi i od tamtego momentu znowu cisza. Jako że chyba drogą pokojową pieniędzy nie otrzymam, pragnę zaciągnąć wiedzy co jest mi potrzebne w celu składania wniosku na policji. Skan przelewu, historie maili wysyłanych w jedną stronę. Coś jeszcze jest wymagane ? Miał ktoś podobne problemy i ile czasu muszę czekać aż coś w tej sprawie ruszy ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Po paru minutach odpisałem ze wszystkimi danymi i od tamtego momentu znowu cisza.
Ile trwa od tamtego momentu?.
Po paru minutach odpisałem ze wszystkimi danymi i od tamtego momentu znowu cisza.
Ile trwa od tamtego momentu?.
Ponad tydzień,
@graf_0 A jeżeli nie na policje to co mam zrobić z tym fantem ?
Starkiller22 -> Zazwyczaj Rzecznik Praw Konsumenta załatwia dość sprawnie takie sprawy... No i Policja, bo dlaczego nie? Nie ma co popuszczać dla krętaczy.