Hej, stworzylem nowy temat w którym mam nadzieję, że będziemy sie wymieniać informacjami o naszych przygodach ze Wspólnoty.
Mam nadzieje, że ten temat odgrodzi hejtow ktorzy mogą pisac opinie o grze na główny watku gry, a tu bedą zamieszczane tyljo historie ze swiata, ciekawostki i klopoty graczy z prosba o pomoc.
To moze zaczne pierwszym swoim pytaniem:
Czyli jak to jest z side questami w grze. czy zadania te są generowane losowo? Czy mają swoj koniec?
np zadania dla wspólnoty kiedy slucham ich radia co chwile dostaje wezwania,że x osada jest atakowana, albo, że zostal porwany osadnik.
Ciekawe czy to stala ilosc zadan, czy wszystkie są generowane z automatu.
Właśnie te zadania od kwatermistrza i tego typa z Bractwa Stali są nieskończone?
Są dwa rodzaje zadań pobocznych:
1. Opowiadające historie danej postaci/miejsca, bardziej rozbudowane, niekiedy wieloczęściowe (jeżeli jeszcze nie zacząłeś zadania w domu Cobbotów to naprawdę polecam).
2. Generowane losowo w nieskończoność zadania frakcji, to jest Minutemanów, Bractwa i dwóch których nie będę spojlerował. Dzięki tym zadaniom możliwe jest właściwie nieograniczone levelowanie. Zadania pokroju "idź i zabij 20 krabów", jednakże bardzo przyjemne, wysyłają do nieodkrytych wcześniej obszarów.
KoRReq :
Zadania od kwatermistrza to właśnie zadania typu 2.
Mastyl:
I przekopywać się przez setki postów? Najlepiej ten zostawić.
Właśnie się zastanawiałem, kto i kiedy założy cykliczny... zresztą kiedyś był cykliczny poświęcony całej serii. Może by go odgrzebać?
Generalnie sądziłem, że jak zbuduje umocnienia osad oraz spełnienia wszystkie inne wymagania to nie beda juz atakowani ale jednak nadal są. :p przynajmniej sporo xp leci za te zadania
Mastyl szukałem ale nie znalazłem, ale jako, że szukalem na tel to moze cos przeoczyłem
Nie będą atakowanie jeżeli zapewnisz odpowiednio wysoką ochronę, to jest OBRONA > Żywność + Woda
No dobra to o ty nie wiedziałem , myślałem, że wystarczy jak obrona nie bedzie na czerwono
Na allegro taniej niż 160 raczej nie znajdziesz nic w pełni legalnego, tansze gift key moga sie skonczyc banem kobta steam.
Tomas1987 - znalazłem i podwieszam historyczny seryjny dotyczący serii F. Ciężko było znaleźć, bo za młody na archiwum (które jest max do 2011), a za stary na ostatnie 90 dni, znalazłem więc tylko dzięki google.
Czy F4 opiera swą mechanikę na czymś w rodzaju level-scalingu? Wczoraj byłem ciut zaskoczony gdy okazało się, że robactwo (radroach) przyjęło prawie pełen magazynek nim odwróciło się do góry odnóżami.
Są "widełki", czyli np. bandyta w jednej lokalizacji może mieć od 9 do 18 poziomu, twój przypadek jest dosyć dziwny, mam poziom 39, nie spotkałem jeszcze karalucha (nawet legendarnego) który by nie padł po uderzeniu kolbą.
Ja mam inne pytania
czy są inne radia z muzyką oprócz tego z DC?
czy mniej wiećej od połowy mapy szpony są na prządku dziennym? Koło jeziorka spotkałem chyba z 6, w tym jednego legendarnego.
Zależy co rozumieć jako "od połowy". Na południu i południowym zachodzie szponów od groma, ale nie spotkałem jeszcze większej grupy niż 2 na raz. Może to "jeziorko" ma przypisane szpony śmierci na stałe.
Jako, że mystal znapazl stary wątek to piszcie tam nie ma potrzeby by pisac tu i tu bo to mylace tylko będzie