Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wywaliło mi system do wyboru przy uruchomieniu Win7

05.04.2016 01:59
😍
1
Hadriel
69
Bizon

Wywaliło mi system do wyboru przy uruchomieniu Win7

Problem wygląda tak: coś niechcący kliknąłem w windowsie i wyświetliło mi się coś jakby rodzaj innego multimedialnego pulpitu. Nic ściągniętego, jakieś gówno z windowsa, z zielonym tłem. Strasznie się wszystko zaczęło wieszać, chociaż sprzęt mam niezły (gram np. w bf3 na najwyższych detalach nie chce mi się zagłębiać w specyfikację, bo nie w tym problem). Wyłączyłem to gówno, chociaż wieszał mi się nawet menedżer zadań, ale potem nadal np. klikając prawym klawiszem w pulpit był problem. Zrobiłem restart i tu przechodze do meritum.

Przy uruchomieniu komputera mam ekran wyboru na którym mogę wybrać system podobnie jak tutaj:
http://obrazki.elektroda.pl/7685721400_1343157738.jpg
Tyle, że zamiast wcześniejszej wersji systemu windows nie mam nic, a wcześniej miałem drugi windows 7, pierwszy teraz zniknal a ja uruchamiam jakaś starawersje na którą ten już był zainstalowany ze dwa lata.

Pytanie jak przywrócić na ekranie z linku drugi windows 7do wyboru, ten który powinien działać. Czy da się to zrobić bez obrazu płyty, czy tylko komendami jak przy braku bootmgr. Do tego potrzebuję obraz windows 7 a nie mam skąd obecnie wziąć. Dzięki za pomoc.

post wyedytowany przez Hadriel 2016-04-05 01:59:42
05.04.2016 09:45
2
odpowiedz
Hadriel
69
Bizon

Ratunku

Forum: Wywaliło mi system do wyboru przy uruchomieniu Win7