Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wyświetlanie na rzutniku fragmentu ekranu laptopa.

06.03.2015 17:19
1
dark5tu5
91
Konsul

Wyświetlanie na rzutniku fragmentu ekranu laptopa.

Szukam programu typu "Lupa", ale do trochę innego zastosowania. Prowadzę prezentacje techniczne w trakcie których zdarza mi się pisać kod "na żywo". Problem polega na tym, że przeważnie stoję tyłem do rzutnika przez co muszę powielać ekran laptopa co wiąże się z tym, że notatki które chciałbym sobie wyświetlać gdzieś z boku też byłyby widoczne na rzutniku. Dlatego zastanawiam się czy nie ma jakiegoś programu, który pozwoliłby na zaznaczenie jakiegoś obszaru na jednym z ekranów i wyświetlanie go na drugim. Program Lupa z windowsa, a tryb dokowania, w którym można ustawić okno podglądu w konkretnym miejscu (np. na rzutniku), ale wyświetla zawsze obraz dookoła kursora, a nie wybrany wcześniej obszar. Program nie musi mieć powiększania, chodzi mi tylko o okno, które wyświetlę na rzutniku i w którym będzie widoczny fragment ekranu laptopa, ale będzie to dodatkowy plus, tak samo jak możliwość rysowania.

Spotkaliście się z takim programem?

06.03.2015 18:30
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Problem polega na tym, że przeważnie stoję tyłem do rzutnika przez co muszę powielać ekran laptopa
A dlaczego nie mozesz po prostu ustawic projektora jako drugi monitor z wlasnym pulpitem?

06.03.2015 19:22
3
odpowiedz
dark5tu5
91
Konsul

Dlatego, że wtedy będę mieć to za plecami, a nie przed sobą. Żeby widzieć co piszę musiałbym się odwracać, a mówić stojąc plecami do osób słuchających prezentacji nie wypada.

Forum: Wyświetlanie na rzutniku fragmentu ekranu laptopa.