Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wysokie temperatury procesora i karty

12.10.2013 23:17
1
SkyrimowskiSkyrim
25
Pretorianin

Wysokie temperatury procesora i karty

Witam, zamontowałem dzisiaj w moim komputerze płytę glówną i procesor. Otóż problem brzmi następująco: Poczas gry w Battlefielda 4 przez dosłownie chwilkę temperatura na procesorze na rdzeniach wyglądała następująco 55 stopni, 59, 61, 56: . Jest to procesor i5 - 3570k, a na karcie graficznej (Gtx 660 2 GB) aż 80 stopni. Czy to jest dużo jak na tą grę, czy powinny być i tak mniejsze te temperatury? Sprawdzałem za pomocą programu HWMonitor. Dodam, że moje chłodzenie do procesora jest z Zalmana, ma około miesiąca. Temperatury są takie niezależnie czy obudowa jest założona czy nie. W biosie moje ustawienia wyglądają aktualnie tak :
CPU FAN 1 & 2 Setting - Automatic mode
Target CPU Temperature - 50/122
Target Fan Speed - lvl 4
Jakieś pomysły może? :P (Pasta na procesorze też jest jbc. )

12.10.2013 23:57
domin12
2
domin12
101
Run

Po co znowu założyłeś temat... ? Gdybyś nie miał pasty to temperatury wyglądałby zupełnie inaczej. To nie są wysokie temperatury. Przy włączonej grze chciałeś mieć po 36,6 na rdzeń ? GPU zwykle osiąga wysokie temperatury i nie zaszkodzą mu one. Mój Radeon rozgrzewał się do 90 stopni. Jeśli chodzi o temp procesora to nie wiem o co Tobie chodzi ? Nie są przecież wysokie.

13.10.2013 00:39
3
SkyrimowskiSkyrim
25
Pretorianin

Na tamtym nikt nie odpisywał no to znowu założyłem ;p

Forum: Wysokie temperatury procesora i karty