Witam. Chciałem uniknąć "YLOD" jak to było z " PS3 Fat" więc wymieniłem pastę w slimce po 2,5roku używania. Po otwarcu PS3 320Gb wnioskuję że, pasta którą użyło sony jest lepsza niż w PS3 40Gb choć na GPU była naniesiona na 2/3 powierzchni. Orginalna pasta w "slimce" nie jest tak wyschnięta jak w PS3 Fat, samo chłodzenie jest bardziej przemyślane GPU i CPU są umieszczone bezpośrednio nad radiatorem ,a sam radiator dobrze zabezpieczony uszczelkami tak aby powietrze nie uciekało gdzieś bokami jak to było w "Fat". Teraz sam niewiem czy dobrze zrobiłem wymieniając pastę " chciałem uniknąć "Yloda" którego dostała moja 40Gb . Osobiście użyłem pasty Arctic Silver 5, naprawdę ma dobre parametry i łatwo się nakłada, przed wymianą polecam pograć tak żeby konsola się nagrzała , łatwiej odkleić procki od radiatora, samo rozkręcenie konsoli PS3 slim jest trudniejsze od grubych konsol PS3.
Pozdro
Mam do dzisiaj fata 60 z Japonii i śmiga nadal, nigdy nie rozkręcana, jednak leży sobie już jako eksponat.
Jak dbasz tak masz, jak jeszcze grałem na tym fatcie to zawsze wychładzałem konsole po pracy możliwe że to się po części przyczyniło do dłuższego zywota.
[2] O to masz szczęście moją Fat 40Gb naprawiałem 6 razy i poddała się na "amen". Usterka ta to głównie wina użytkowania i cyny , widziałem cyne w sprzęcie 10-15letnim i wyglądała lepiej niż w Ps3 głównie w zasilaczu Tzn "zimne luty", różnica temperatur cyna traci swoje właściwości, licha pasta i "Ylod"
[2]
| ps3 fat ps3 slim ps2 fat psx psp-3004 x360 nintendo64 GameCube snes 3ds sega dreamcast sega megadrive 2|
Że Ty niby to wszystko masz? Chciałbym zobaczyć zdjęcie tego całego sprzętu, bo coś czuję, że jesteś zwykłym trollem.
cswthomas93pl
Cos nie miejsci sie w glowie, tzn ze nie istnieje? Typowe polaczkowanie. Mam w domu psOne, PS2 slim, PS3 fat, xbox, xbox 360, mam zamiar kupic wii dla corki.
Jestem trolem? Zenada.
edit: Zapomnialem o nintendo, gameboy, gameboy color, pc i 2 laptopy. AAA i zona ma laptopa!!!!! Liczy sie do trolowania??
też mam ~5-cio latnią fatkę 80GB - używana praktycznie codziennie. Niedawno dopiero zaczęła wchodzić na wyższe obroty chłodzenia. Czy dbam - stoi obok TV, czasami żona kurze zetrze i tyle.
Jak widać wszystko zależy od szczęścia.
[5] Szczególnie że on dopisał to by zrobić na złość innemu userowi jaki to sprzęt ma :).
[3] Powiem ci tak może to jest trollowanie może nie, ale jedno wiem na pewno bez dowodu nie uwierze w ani jedno słowo alphalyra proste :), ani krisa rzecz jasna szczególnie jak się zachował w wątku requestów i castlevani.
BGW, i słusznie zostałeś zmierzony i oceniony i aż dziw bierze że degradują ciebie po 1 punkcie zamiast odrazu -10
I BGW przylazł i tu, jak "szczur na otwarcie nowego kanału". [ By dalej robić offtop ]
UP Dobra skończ bo sam prowokujesz a potem robisz z siebie wielkie niewiniątko... To ty po wyzwiskach powinieneś dostać degrad -10 bo złamałeś tyle punktów regulaminu że adminom się by chyba liczyć nie chciało... Spam, wulgaryzmy, obraza, czyżbyś już zapomniał? No ale tak przecież ty jesteś niewinny... Eh szkoda mi takich jak ty, powinniście być usuwani z tego forum niczym szczury z piwnicy.
Po 2 co cię obchodzi gdzie się wypowiadam? Ty za to robisz spam i prowokujesz w każdym wątku w jakim się wypowiesz, Sacred 3, Castlevania, Diablo 3, GTA V oraz ten wątek.... A szczura to sobie możesz kupić w zoologicznym, dziecko 13-sto letnie które o wszystkich wie wszystko i może oceniać bezkarnie... Założę się że jestem od ciebie zasmarkańcu starszy ale przecież ty masz żonę i "cUreczkę" pozdro hahaha. [end of offtop]