Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wyjazd za granicę po pracę na wakacje?

05.01.2015 14:22
1
Tworzymy Gre
19
Pretorianin

Wyjazd za granicę po pracę na wakacje?

Witajcie, jako że już za kilka miesięcy rozpoczynają się wakacje, a ja planuję wyjazd za granicę, by tam trochę popracować- to chciałbym się dowiedzieć wszystkiego co i jak.

Najbardziej myślałem o Szwecji ponieważ dużo osób zna tam język angielski i pracownik fizyczny zarabia tyle by coś odłożyć, ale może znacie inne kraje, w których zarobki dla pracownika bez większego doświadczenia są na tyle duże, by starczyły na wynajem jakiejś kawalerki, wyżywienie oraz żeby się coś ostało później w portfelu?
Bardziej szukam po krajach anglojęzycznych, bo niemiecki znam na poziomie bardzo podstawowym.

Rozumiem też, że może ktoś nie będzie mnie chciał zatrudnić na cztery miesiące wakacji, dlatego przewidziałem wzięcie ewentualnego urlopu dziekańskiego.

05.01.2015 14:38
cswthomas93pl
2
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Holandia > biuro Duijndam:
http://www.duijndamuitzendgroep.nl/pl/

> zakwaterowanie masz gwarantowane, ubezpieczenie również. Jeśli masz do pracy <5km dostajesz rower. Jeśli ponad 5km, podjeżdża po Ciebie samochód. Dostajesz tygodniówki, na czysto jakieś 250 euro (odciągają Ci 25 euro za ubezpieczenie i do 70 euro za mieszkanie). To jedno z lepszych biur, możesz spróbować.

05.01.2015 14:48
3
odpowiedz
Tworzymy Gre
19
Pretorianin

Dobrze patrzę czy tam jest tylko 5 ofert?
Bo z tego co mówisz to jest całkiem nieźle.

05.01.2015 14:59
cswthomas93pl
4
odpowiedz
cswthomas93pl
148
Legend

Nie wiem. Ja po prostu się zarejestrowałem, za kilka dni dostałem telefon i jechałem. Praca różna może się trafić, w zależności od Twoich predyspozycji. Ale przeważnie to praca przy warzywach na szklarniach. Chociaż ja też trafiłem na zastępstwo pomocnika do prywaciarza, ocieplaliśmy różne pomieszczenia, budynki (moje doświadczenie w tym fachu zerowe, tylko tyle, że angielski mam ogarnięty w miarę :) jeździłem wieeeelkim Dodgem po kilkaset kilometrów po Holandii, a nawet za czas spędzony w aucie mi płacono :)

05.01.2015 15:04
Drendron
5
odpowiedz
Drendron
130
Generał

Tworzymy Gre ->

w których zarobki dla pracownika bez większego doświadczenia są na tyle duże, by starczyły na wynajem jakiejś kawalerki, wyżywienie oraz żeby się coś ostało później w portfelu?

W takim układzie to sugeruję raczej zapomnieć o wynajmie kawalerki... ;)

05.01.2015 15:14
6
odpowiedz
Tworzymy Gre
19
Pretorianin

cswthomas93pl to dzięki wtedy.

Drendron źle to ująłem, miejsce gdzie mógłbym spać ;)

30.07.2015 12:34
7
odpowiedz
papilon
10
Legionista

Ja wyjeżdżałem z pośrednictwem pracy Eurokontakt: [link] Byłem we Francji na zbiorze winogron. Wiadomo, że praca fizyczna, w wakacje gorąco, ale wyjazd wspominam bardzo dobrze. Wieczorami piękne widoki, poznałem dużo świetnych ludzi, z którymi utrzymuję kontakt do dziś. Na miejscu jest już zapewnione zakwaterowanie, wypłata na czas, wszystkie formalności.

Forum: Wyjazd za granicę po pracę na wakacje?