Witam.
Chciałbym sprzedać swój komputer i monitor. Mogę Was prosić o wycenę?
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz
Płyta główna: Gigabyte GA-EP41-UD3L
Zasilacz: Rasurbo GAP 565 550W
Karta graficzna: EVGA GeForce 9800GTX 512 MB
Ram: Kingmax DDR2 800MHz 2x2GB
Dysk twardy: Samsung HD502HI 500GB
Napęd CD/DVD: LG GH22NS40
Obudowa: Tracer Premium Case
Monitor: HP L2245WG
I czy bardziej opłaca się to sprzedać w całości czy na części?
up
Up
Dwie kozy i worek pszenicy.
Ciężko wejść na ulubiony portal aukcyjny i sprawdzić ceny części?
Popatrz na ceny z allegro.
Dużo warty będzie Twój dysk :P 250zł spokojnie powinieneś wziąć jak nie więcej ( najlepiej wrzuć ogłoszenie sprzedam dysk na forum pclab i na allegro daj aukcje od np. 100zł. Możesz być pewien że szybko cena wzrośnie ;)
[4] DanuelX - Tak, ciężko. Nie orientuję się wcale w obecnym sprzęcie, nie mam pojęcia, czy znaleziona cena to faktyczna wartość, czy jakaś okazja albo niewiedza sprzedawcy. A są przecież ludzie, którzy obracają się w tym temacie i zwyczajnie potrafią ocenić wartość sprzętu na oko, zamiast długo szukać po serwisach.
Jak się tacy nie znajdą? Trudno, wtedy poszukam sam na allegro. Ale nie musisz być od razu niemiły, nikogo nie przymuszam do pomagania mi.
[5] Orzołek - Dzięki, tak zrobię.
Wnioskuję, że resztę kompa też lepiej sprzedać w częściach? Bo jeśli za tyle sam dysk pójdzie, to niezłe pieniądze powinny się też z reszty zrobić.
Ostatni up
Wnioskuję, że resztę kompa też lepiej sprzedać w częściach? Bo jeśli za tyle sam dysk pójdzie, to niezłe pieniądze powinny się też z reszty zrobić.
Tak. Jak sprzedasz na części to będziesz miał więcej kasy z tego. Tak jak Orzołek wspomniał za dysk możesz żądać sporo. Tak samo dużo możesz żądać za pamięć ram. Też jest ona więcej warta niż teraźniejsza pamięć DDR3.