Witam.
Szukam telefonu dla mojej mamy. Ostatnimi czasy coś w jej fonie szwankuje, a to problemy z baterią, a to z wyświetlaczem, dźwiękiem... mówiąc inaczej, telefon ma już kupę lat i każda elektronika po czasie się starzeje więc trzeba kupić nowy.
Do tej pory używała Nokię przesuwaną. Ale jak się okazało, często występują problemy z taśmą. Teraz mama chciała jakiś telefon z klapką. Oprócz tego warto jak by była w miarę wytrzymała bateria, dość dobry aparat (czyt. lepszy niż 0.3 mpix bez stabilizacji i redukcji szumów), z klapką (tak, pisałem już to) i to co chyba najważniejsze- na klapce musi być dioda która sygnalizowała by przyjście nowej wiadomości SMS czy połączenia. Fajnie by było, gdyby telefon obsługiwał dwie karty SIM (dual-SIM) oraz była dość dobra rozdzielczość ekranu (obie te rzeczy OPCJONALNIE). Marka nie jest jakaś ważna (ale warto by było gdyby był to telefon renomowanej marki- Samsung, Sony). Budżet nie jest jakoś ściśle określony, ale dobrze by było gdyby nie kosztował tyle co smartfon.
Z GÓRY ZA ODPOWIEDZI DZIĘKUJĘ.
To ci będzie potrzebne w poszukiwaniach
Najpopularniejszy badziew na Allegro?
http://allegro.pl/telefon-nokia-2720-z-klapka-pl-menu-bez-simlocka-i5315359674.html
PS. LG robi ciągle smartfony z klapką, ceny lecą od 600zł w górę.
A rozważałeś dodatkowo pager? Będzie się dobrze komponował z telefonem z klapką.
Z rozsuwanych kojarzę jakieś Nokie, te starsze modele. Miały tą diodę do powiadomień, Ty jednak szukasz czegoś z klapką.. Hm. Też chodzi mi po głowie Nokia, ale to jednak starszy model i nie podoła Twoim wymaganiom (aparat).
Jak coś więcej sobie przypomnę, to napiszę.
Motorola V3 albo KRZR K1.
Piękne telefony.
Ma diodę na klapce, tam są nawet dwie ale nie wiem co sygnalizują. Chyba SMS i połączenie.
Tak, na 100 procent diody informują o nie przeczytanym smsie albo połączeniu.
K1 nie ma żadnej diody na klapce, ma wyświetlacz. Ale serio rozważasz zakup 10 letniego (!!!) telefonu, bo mama sobie zażyczyła klapkę? Może lepiej uświadom ją, że takich rzeczy już się nie produkuje. I nie musi też brać smartfona, bo jakieś "klasyczne" Nokie i Samsungi walają się Media Marktach po 50 zł. A jak koniecznie musi być klapka to już lepiej ta Nokia co bart zarzucił niż trup sprzed dekady wydłubany z za szafy.
Meelosh. K1 ma diody, wyświetlacz też :)
O tej Nokii co wspominałem, to właśnie ta z linku Barta. Niestety to bardzo standardowy telefonik i trochę ubogi. Aczkolwiek dla niewymagającego może się podobać :)
Ktoś jeszcze się wypowie?
Sam nie wiem czy polecać jej zakup jakiegokolwiek telefonu z klapką, rozsuwany czy zwykły. Nie lepiej żeby wzięła smartfona? Przecież tamte tel. przestano produkować lata temu.
HUAWEI P8 LITE L21 2/16GB Dual Sim jest spoko a i do tego na allegro jest spoko promocja :-) [link]