Siemanko. Mam 180zł do wydania i chciałbym sobie kupić słuchawki (najlepiej z mikrofonem.) I tutaj mam dylemat, otóż nie wiem jakie kupić. Słuchawki mają być głównie do gier (FPS'y i strzelanki) i muzyki (heavy metal, hard rock, punk rock, blues.)
KARTA DŹWIĘKOWA - Asus Xonar D1
Creative Aurvana Live + mikrofon Zalmana
Hmm, Ciekawe te Creativy. Szkoda, że bez mikrofonu. Czekam na dalsze propozycje z wbudowanym mikrofonem :)
Zalman jest słaby, no chyba, że lepszego nie potrzebujesz
Ja mam Gamecom 367 i nie narzekam. Są bardzo dobre, mikrofon również, dźwięk przestrzenny idealny.
spodobaly sie mi te creativy i tu mam pytanko... czy podpinajac takie sluchaweczki do laptopa ze zwykla karta dzwiekowa bede widzial roznice w porownaniu ze sluchawkami za 10zl ? ;)
Morbus--> różnica będzie, ale żeby w pełni wykorzystać potencjał słuchawek wymagana jest lepsza karta dźwiękowa.
Morbus ->
IMHO usłyszysz różnicę. Creative ma dość niską impedancję wejściową, więc powinno być ok.
A co powiecie o SteelSeries Siberia V2?
Do grania pewnie wystarczą. Jednak, imho, wszystkie 'gejmingowe' są kiepskie. Do muzyki bez dwóch zdań lepsze są Creative. Na Twoim miejscu brałbym to co Ci polecił Egoleech w poscie [2].
W ludzkiej cenie (choć bez mikrofonu) dorwiesz Sennheisery 201HD -Ponizej stówy, a grają zacnie. Około 120 złotych zapłacisz za 202HD, a są imho lepsze niż Creativy.
Za dwie setki zaś dorwiesz Sennheisery pc146 - jeśli chodzi o dźwięk z majka, bardzo przyjemne, bo nieco wytłumia plucie i głośne wdechy :)
Dla mnie Sennki w stylu 201 czy 202 nie są godne butów czyścić CAL'om. (żeby nie było, żem jakiś hater - mam m.in. Senn 202HD, 590HD i 650HD oraz CAL'e). Pomijając osobiste wrażenia, wystarczy rzucić okiem na parametry techniczne (do tego przetworniki w CAL są jak ze słuchawek 1-2 tiery wyższych ~500 PLN).
Oczywiście, zrobisz jak zechcesz.
Tusky - w swojej kategorii cenowej Sennki (zwłaszcza dwieście jedynki, taka jakość za taka cenę rzadko się zdarza) są dla mnie nie do pobicia. No, ale ja nie jestem meloman, a przyzwoita przestrzenność starczy mi w zupełności do gier :)
Sennki HD201, no nie wiem. Wszyscy wychwalają je w internecie, a mój kumpel krytykuje je, że są za ciche.
Nie bierz słuchawek z majkiem w takiej cenie, w ogóle się nie opłaca. Kartę masz niezłą, także bierz CAL! z postu drugiego. Są wygodne, nie zawiedziesz się.
Okey, kupuje CAL'e.