Czy jest sens posiadania postaci na różnych serwerach? Czy nie traci się na tym (np. na tym że nie można wysyłać pocztą między postacami itemów itp.?) Na startowej edycji założyłem postać na sugerowanym serwerze, jest on non-pvp i chciałbym zagrać postacią na serwerze pvp
jakbym wiedział jakie są ograniczenia to bym nie pytał... pytam osób które znają się na temacie, ja jestem jeszcze początkujący
widzę że mój serwer (Chamber of aspects) ma typ Normal, ale nie można atakować graczy przeciwnej frakcji
Po co pytasz czy sie traci skoro wiesz jakie sa ograniczenia? Czesc z nich mozna obejsc transferem postaci na wyzszym poziomie, przerzucajac kase, crafting w jej banku i mozliwe, ze cos zmienili z heirloomami. Sugerowany serwery szczerze mowiac szkoda czasu na nie, lepiej wybrac jakis z rozsadna populacja.
Można wysyłać przedmioty, w tym loomy, oraz złoto do altów z innych serwerów jeśli należą do tej samej frakcji. Wprowadzili to chyba w 5.4 albo jakoś wcześniej. Sylvanas, Outland i Stormscale to największe i najlepsze servery pvp.
Złoto miedzy serwerami? Chyba sobie żartujesz o ile nie masz na myśli serwerów ktore są w jednej grupie cross realm.
Dedykowane serwery to sporo graczy na pierwszych lokacjach i bardzo mało na lokacjach high levelowych.
Serwery stare, zaludnione odwrotnie.
Polecam jednak te drugie. :)