Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: World of Warcraft - Pare pytań

30.04.2013 17:34
Bezi2598
1
Bezi2598
153
Legend

World of Warcraft - Pare pytań

Nie dawno zacząłem swoją przygode z Wowem. Kupiłem na razie Battle Chest, jak mi się spodoba to rozważe kupno następnych dodatków. Mam pare pytań dotyczących gry.

- Jaką role ma broń dla postaci typu: Warlock, Mage, Druid poza statystykami? Patrzeć tylko na staty które daje, czy na obrażenia od broni też?
- Czy grał może ktoś mnichem? Jak wrażenia? Czy ta klasa jest trudna do opanowania?
- Jaką profesje wybrać dla łowcy? Od 40 poziomu może nosić zbroje mail. Wybrać leatherworking czy blacksmithing?
- No i jaką klase polecacie na początek? Wypróbowałem kilka do 10 poziomu i nie mogę się zdecydować.

30.04.2013 17:47
Milka^_^
2
odpowiedz
Milka^_^
245
8 gwiazdek

1. Ładnie wyglądają.
2. Nie grałem, ale na trudnego nie wygląda.
3. Łowca? Blacksmithing dla broni tylko LW pancerze, ale są jeszcze inne - Jewelcrafting i echanting.
4. Ja gram warriorem. Łatwy i przyjemny. Morderca z niego, pve i pvp dobre.

03.05.2013 15:38
Bezi2598
3
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Ok, gram taurenem paladynem tankiem inżynierem :D Mam 28lvl narazie.
Jeszcze mam jedno pytanie. Na początku na lokacjach startowych widziałem postacie, które mają już pełną zbroje, na ramiona i hełm mimo, że miały 1lvl. Skąd oni mają takie zbroje. I jeszcze czasami spotykam graczy z innego realmu. O co tutaj chodzi? Nie mogę z nimi handlować, ani nic.

03.05.2013 15:57
4
odpowiedz
Child of Pain
192
Legend

Zbroje moga kupic z domu aukcyjnego, albo na maksymalnym levelu mozesz kupic pancerz i bron ktora sie "skaluje" tzn ulepsza sie z twoim poziomem i daje poziom do doswiadczenia, taki pancerz jest przypisany konta nie na postac , wiec mozna go przesylac mailem miedzy postaciami na koncie.

A graczy z innych serwerow to wymysl blizzarda, za malo ludzi gra to automatycznie "laczy" zone z innymi serwerami zeby wiecej wiary dookola bylo.

03.05.2013 16:14
Sir klesk
5
odpowiedz
Sir klesk
262
...ślady jak sanek płoza

o wszystko pytaj tu:
https://www.gry-online.pl/forum/world-of-warcraft-mop-cz-215-widze-wszedzie-pijane-pandy/z6bc7514

pisze pod katem gry na maksymalnym poziomie.

1. u casterow, tak jak u melee, najwazniejszy w broni jest damage - pozniej statystyki. chociaz i tak zazwyczaj zmieniajac bron na nowa ulepszasz jedno i drugie
2. jezeli chodzi o PvP to jest bardzo trudny ale jednoczesnie bardzo skuteczny - moj main to mnich. ;) monk jest aktualnie najszybsza postacia w grze (trasa na jakiej robilem testy to od flagi do flagi na WSG) i to wlasnie jego mobilnosc uwazam za najwieksza zalete. najwieksza wada to brak single target stunow (nie licze Paralysis)... ogolnie monk ma malo stunow - tylko dwa, w tym jednego nie oplaca sie wybierac w talentach (wszyscy uzywaja Ring of Peace)
3. z tego co pamietam to ostatecznie najwieksze bonusy daje LW i Enchanting (ukepszenia na wristy i pierscienie), ewentualnie Jewelcrafting. Jednak zdecydowanie najciekasza jest Inzynieria :)) ja raczej nie jestem fanem levelowania profesji dlatego na wiekszosci postaci mam herbalism i jakas inna bzdure. za duzo czasu i golda trzeba poswiecic na takie zabawy :)
4. wszystkie sa dobre jezeli wystarczajaco je opanujesz. zalezy tez co chcesz robic. dps/heal/tank i pozniej pve czy pvp?

03.05.2013 16:44
Loczek
6
odpowiedz
Loczek
160
El Loco Boracho

[5] Ale u casterów dmg na broni praktycznie nic nie znaczy :) Liczy się przecież spell power.

03.05.2013 16:52
MavericKK
7
odpowiedz
MavericKK
77
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Ta gra naprawde jest pod casuali teraz :P

03.05.2013 18:00
Bezi2598
8
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

[5] Ale u casterów dmg na broni praktycznie nic nie znaczy :) Liczy się przecież spell power.

No właśnie, oni i tak nie walczą wręcz, a obrażenia od czarów są brane od ilości spell power, i inteligencji, która dodaje spell power.

03.05.2013 18:09
9
odpowiedz
flame
137
Generał

MavericKK, a co, zrobiłeś już ToT hc?

04.05.2013 08:44
Sir klesk
😜
10
odpowiedz
Sir klesk
262
...ślady jak sanek płoza

cholera, akurat wczoraj skonczyl mi sie pre paid i nie moge tego szybko sprawdzic... ale jestem prawie pewien, ze dmg z broni skaluje sie i w odpowiedni sposob jest przeliczany na spell power ---> co za tym idzie, czysty damage/heal.
ale nie bede udawal, ze dobrze znam te mechanike... ostatnio gralem casterem kilka lat temu i w razie co chetnie poczytam jak udawadniacie, ze sie myle :))

04.05.2013 11:05
Bezi2598
11
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

Sprawdziłem teraz i się jednak nie skaluje.

04.05.2013 14:04
MavericKK
12
odpowiedz
MavericKK
77
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

[9] chodzimi o fakt tego ze teraz jak sie idzie na dungeony to sie to robi z doskoku 'idziesz zaraz? - no ide mam chwile czasu" a kiedys czlowiek sie przez 2 dni przygotowywal aby isc na instancje albo rajd :) o to mi chodzi. Teraz wszystko uproszczone drzewko talentow proste jak cholera a kiedys czlowiek godzinami myslal na co wydać ciezko zdobyty punkt ;›

06.05.2013 20:34
13
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Skoro już wątek o WoWie powstał to zapytam... Jak to jest w końcu z tymi RoFami? Bo przyznam się, że na privie ostro cisnąłem, ale pograłbym na oryginalnym. Ludzie płacą RoFami i podobno nic się nie dzieje, to jak to z tym jest?

06.05.2013 20:44
Bezi2598
14
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

W sumie też mnie to zaciekawiło. Wie ktoś może jak to teraz z tym jest?

06.05.2013 20:48
15
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Da się, ale Blizz regularnie robi akcje usuwania RaFów. Konsekwencji z tego nie wyciąga, ale jednak wolę grać na normalnym PP.

07.05.2013 09:47
16
odpowiedz
Haszon
137
Senator

dVk --> One działają tylko na kontach zarejestrowanych na inny kraj niż Polska (a przynajmniej kiedyś tak było). Owszem, Blizz je usuwa, dlatego trzeba kupować je wyłącznie od ludzi, którzy dają gwarancję i w razie usunięcia, za kazdym razem za darmo podsyłają nowego RaFa. Są tacy na allegro. Kupiłem ostatnio 2 sztuki, jedną mi usunęli, ale gość to naprawił i jak na razie więcej nie usuwali. Kumpel kupil 12, ale wzial od goscia, ktory gwarancji nie dal, wiec mu polowe usuneli. To się dużo bardziej opłaca niż tradycyjny prepaid, bo za 2 miesiace nie placisz 80 zl, tylko 20 zl, wiec trzeba byc glupim, by przeplacac czterokrotnie za to samo.

07.05.2013 12:21
17
odpowiedz
zanonimizowany12249
164
Legend

Sir klesk -> a co tu udowadniac :P W wow dmg z broni dla casterow liczy sie tylko do auto ataku, do czarow zawsze byl spell power, kiedys do heala byl healing power, musialo ci sie pomylic z inna gra :) Co do broni na max lvl to tak naprawde pierwszym wyznacznikiem jest jej ilvl i pozniej patrzysz na secondary stat ktory jest lepszy dla ciebie, co dokladnie wybierac mozna znalezc na necie :) Bron podczas wbijania lvl tylko ilvl sie liczy. Bez problemu mozna grac i ubierac sie z questow i dungeonow, a reszte do vendora :)

07.05.2013 14:28
18
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

A bana za to się nie dostanie? Może by spróbować z tymi Rafami...

07.05.2013 14:46
yakuz
😜
19
odpowiedz
yakuz
111
YUM YUM

[16] napisz mi prosze ktory allegrowicz daje ci teraz gwarancje zwrotu. juz dawno sie wycwanili i pisza w aukcjach ze owszem oddadza jak cos nie gra, ale musisz miec kraj ktory to obsluguje. (czyli nie pl)

07.05.2013 14:56
20
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

http://allegro.pl/world-of-warcraft-raf-prepaid-wow-30-dni-gwarancja-i3216447282.html

W niektórych przypadkach darmowy czas gry może zostać usunięty z różnych, niezależnych od nas powodów. W takiej sytuacji służymy wszelka pomocą. Nasza usługa zapewnia minimum 30 dni darmowej gry, a zatem w przypadku usunięcia wykonamy naszą usługę ponownie. Dajemy pełną gwarancje na całe 30 dni od dnia zakupu. Gwarancja dotyczy kont aktywnych. Jeżeli Twoje konto jest frozen zapraszamy na nasze inne aukcje gdzie proponujemy gwarancje dla takich kont. Pierwszy lepszy. Jeśli gdzieś jest jakiś tekst małym druczkiem, którego nie przeczytałem to zwracam honor.

07.05.2013 15:03
jiser
21
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

@kleksik
Dobrych kilka lat temu było tak, że feralnemu druidowi damage broni skalował damage autoataku (a więc ważną dla niego cechę). Może to miałeś na myśli.

Ale to było circa 2010 r., dalej nie wiem, wypadłem z obiegu.

07.05.2013 15:05
22
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

[18]

Pre-paid kosztuje ok. 37zł/miesięcznie. RAF jakieś 15-20zł.

Czy warto ryzykować problemami (bana raczej nie dostaniesz, ale RAF może zostać cofnięty) po to by zaoszczędzić śmieszne 2 dychy miesięcznie? Nie sądzę.

Nie mówię nawet o innej kwestii - niektórzy grają w WoWa kilkadziesiąt/kilkaset godzin miesięcznie, robienie jakichś przekrętów wydaje się niepoważne w obliczu tego jak wiele godzin zabawy dostajesz za śmieszne 4 dychy.

Dawanie zarobić jakiemuś krętaczowi z allegro zamiast twórcom po prostu nie wydaje się właściwe - drażni mnie to tak samo jak handel steam giftami.

07.05.2013 15:08
23
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Amadeusz ^^ - Ja chodzę do szkoły, nie mam stałego źródła utrzymania, a jak coś kasy wpadnie to jakiś duży pieniądz to nie jest, więc dla mnie to lepszy kierunek. Poza tym z WoWem dużo czasu nie spędzam, więc drugi powód.

07.05.2013 15:20
DymekRPG
24
odpowiedz
DymekRPG
150
ARTPOP

[23] - Ja jestem w stanie to zrozumieć, ale to żaden argument.

Kupując rafy, jesteś 'gorszy' od kogoś, kto gra na pirackich serwerach.
Blizzard nie dostaje z tego ani złotówki, a ty masz darmowy czas gry na ich serwerach a pieniądze idą do jakiegoś cwaniaka.
Sam oceń w jakim stopniu czujesz się z tym w porządku.

07.05.2013 21:34
25
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

@yakuz - Bo z tego co wiem to RaFy lepiej kupować od sprzedawców na owned ? 4 euro za 30 dni z 1 refundacją.

Co nie zmienia faktu, że grać w WoWa na RaFie jest po prostu głupio.

07.05.2013 22:30
yakuz
26
odpowiedz
yakuz
111
YUM YUM

^nie mam pojecia o jakie owned chodzi...
[20] serio? ktos kupuje 'malo legalne' aukcje od typa co zalozyl konto 5 dni temu? zycze powodzenia. ;>

07.05.2013 23:35
27
odpowiedz
Inquisitio
117
bling

Skrót myślowy, przepraszam.

Chodziło oczywiście o ownedcore.

08.05.2013 10:13
28
odpowiedz
Haszon
137
Senator

A bana za to się nie dostanie? Może by spróbować z tymi Rafami...

Nie, bana nie dostaniesz, mozesz spokojnie kupowac. Z tego co wiem, to spora czesc polskich graczy na BLu jedzie na Rafach.

Pre-paid kosztuje ok. 37zł/miesięcznie. RAF jakieś 15-20zł. Czy warto ryzykować problemami (bana raczej nie dostaniesz, ale RAF może zostać cofnięty) po to by zaoszczędzić śmieszne 2 dychy miesięcznie? Nie sądzę.

Jak kupowalem, bylo po 10 zl, ale teraz widocznie staly sie bardziej popularne (co zreszta widac po ilosci sprzedazy - kilkaset na chwile obecna), wiec podrozaly. To i tak 25 zl miesieczne w kieszeni w porownaniu do pre-paida, wiec trzeba byc glupim by miesiecznie przeplacac (pre-paid na 60 dni to 81-82 zl). Tym bardziej, ze mam gwarancje otrzymania nowego RaFa w razie jego cofniecia. Za 50 zl, ktore wyrzucilbym w bloto jesli zglupialbym na tyle, by kupic prepaida, mozna spokojnie miec piec dodatkowych miesiecy abonamentu, czyli za cene 2-miesiecznego pre-paida, mozna grac 7 miesiecy.

Kupując rafy, jesteś 'gorszy' od kogoś, kto gra na pirackich serwerach.
Blizzard nie dostaje z tego ani złotówki, a ty masz darmowy czas gry na ich serwerach a pieniądze idą do jakiegoś cwaniaka.

Wybacz, ale czy Ty jestes tak glupi od urodzenia, czy ktos Ci za to placi? Naprawde sie osmieszasz takimi opiniami, albo zwyczajnie zal Ci dupe sciska, ze inni sa znacznie inteligentniejsi od Ciebie i wiedza jak oszczedzac. No cóż, Twoja kasa i możesz z nia robić co chcesz.

Co nie zmienia faktu, że grać w WoWa na RaFie jest po prostu głupio.

Głupio to jest przeplacac za cos co mozna miec duzo taniej.

08.05.2013 10:35
29
odpowiedz
zanonimizowany12249
164
Legend

Haszon -> nie ma sie co obrazac obiegowa opinia mowi ze polak to zlodziej i pijak :P ty kupujac rafa kradniesz, nie wiem czy pijesz, poprostu typowy polaczek :P Dodam tylko ze jak chcesz byc bardziej "inteligentny" oszczedny, to sam mozesz sobie RAF-y robic wystarczy miec odpowiednia karte :P wtedy RAFY masz za darmo :)

11.05.2013 15:22
Bezi2598
30
odpowiedz
Bezi2598
153
Legend

A te RAFy na Polskich kontach nie działają. Da się zmienić konto na inny kraj i kupić RAFa?

Edit: Nie mogę zmienić kraju, więc pozostaje mi kupowanie kart Pre-Paid.

17.05.2013 21:42
31
odpowiedz
zanonimizowany864297
2
Junior

Blizzard się wypiął na Polaków - dodaje informacje o możliwości rafa w polskiej instrukcji obsługi z pudełkowego battlechesta mimo że (teoretycznie) zablokował nam możliwość korzystania z tego.

Kupiłem rafa na 60 dni za 20zł, raz cofnęli ale sprzedający zwrócił i wszystko się naprawiło. Wolę dać dla polskiego cwaniaka niż dla "biednej" korpo jakim jest blizzard. Raf to taki żyd jak LPG w samochodzie, trochę myków ale działa i nie tankujesz po 5++zł:)

Malkontenci - chcecie to sobie płaćcie po 80zł za 60 dni gry.

18.05.2013 02:26
👍
32
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Wolę dać dla polskiego cwaniaka niż dla "biednej" korpo jakim jest blizzard.

Malkontenci - chcecie to sobie płaćcie po 80zł za 60 dni gry.

A ja wolę dać zarobić biednemu panu z targu niż korporacji jaką jest 4A Games.

Malkontenci - chcecie to sobie płaćcie 100zł za 10h gry, ja kupię Last Light na targu za 10 zł - też można, trochę myków i voila - działa.

Widzisz analogię?

18.05.2013 16:22
33
odpowiedz
zanonimizowany864297
2
Junior

Owszem, widzę. Z tymi rafami to jest tak jak z niektórymi kluczami z allegro, trzeba uważać żeby nie były kradzione np. z pomocy dla powodzian. Jednak póki ktoś z wycofa wpłat z jakiegoś pejpala jakiś pieniądz idzie do producenta gry, nie tak jak w twoim przykładzie. A skąd ten pieniądz, to już mnie nie interesuje.

Będę używać tego dopóki, dopóty blizz tego systemu nie pośle do piekła, albo pójdzie po rozum do głowy i przytnie trochę na cenach abonamentu.

Tak swoją drogą era kupowania gier spod lady na targach już dawno minęła;)

18.05.2013 16:28
Wismerin
34
odpowiedz
Wismerin
98
Generał

Blizzard się wypiął na Polaków - dodaje informacje o możliwości rafa w polskiej instrukcji obsługi z pudełkowego battlechesta mimo że (teoretycznie) zablokował nam możliwość korzystania z tego.

Ale to nie Blizzard zablokował nam możliwości RAF-u a polskie prawo...

18.05.2013 18:05
35
odpowiedz
zanonimizowany864297
2
Junior

@up
Możesz podać źródło swojego stwierdzenia?

18.05.2013 18:43
36
odpowiedz
QrKo
160
Yarr!
Forum: World of Warcraft - Pare pytań