Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Work samples - jak zrobić?

22.05.2015 08:20
1
Greggster
53
Pretorianin

Work samples - jak zrobić?

Hej. Znalazłem bardzo fajne ogłoszenie dot. pracy, na które chciałbym zaaplikować. Poza CV i referencjami z poprzedniej pracy potrzebne mi są jeszcze 'work samples'. Praca zarówno poprzednia jak i do której się przymierzam polega na organizowaniu i obsłudze wydarzeń, dlatego zastanawiam się jak takie próbki miałyby wyglądać. Poszperałem trochę w necie, ale jak już coś znajdę, to jest to zbyt podobne do CV. Jako, że nie jestem grafikiem, architektem, programistą itd. to nie wiem jak takie work samples miałbym wykonać i jak ma to wyglądać. Czy ktoś może robił kiedyś coś takiego i ma jakieś wskazówki?

22.05.2015 08:36
Fett
2
odpowiedz
Fett
247

Nigdy się z tym nie spotkałem, ale ja bym to zrobił mniej więcej w taki sposób:
- Wrzucasz logo wydarzenia
- Nazwa wydarzenia plus data i miejsce
- krótki opis wydarzenia, na czym polegało
- Do moich obowiązków należało/Byłem odpowiedzialny za.
I dorzucić parę zdjęć z wydarzenia.

Nie jesteś grafikiem, ale power pointa chyba potrafisz obsłużyć? ;) Jak Ci kompletnie nie będzie szło to wykorzystaj jakiś darmowy szablon do prezentacji, zapisz plik w pdfie i będzie pro ;) Chociażby stąd: http://www.free-power-point-templates.com/

Ale zanim się weźmiesz do roboty, może niech ktoś inny zweryfikuje to co napisałem

22.05.2015 09:20
3
odpowiedz
Greggster
53
Pretorianin

Tu nie chodzi, że sobie nie poradzę bo nie jestem grafikiem, tylko nie myślałem, że mój charakter pracy będzie wymagał takiej formy prezentacji (grafik i architekt wyśle portfolio itd.). :)

Zrobię to tak jak napisałeś, dziękować:)

Forum: Work samples - jak zrobić?