Hej. Znalazłem bardzo fajne ogłoszenie dot. pracy, na które chciałbym zaaplikować. Poza CV i referencjami z poprzedniej pracy potrzebne mi są jeszcze 'work samples'. Praca zarówno poprzednia jak i do której się przymierzam polega na organizowaniu i obsłudze wydarzeń, dlatego zastanawiam się jak takie próbki miałyby wyglądać. Poszperałem trochę w necie, ale jak już coś znajdę, to jest to zbyt podobne do CV. Jako, że nie jestem grafikiem, architektem, programistą itd. to nie wiem jak takie work samples miałbym wykonać i jak ma to wyglądać. Czy ktoś może robił kiedyś coś takiego i ma jakieś wskazówki?
Nigdy się z tym nie spotkałem, ale ja bym to zrobił mniej więcej w taki sposób:
- Wrzucasz logo wydarzenia
- Nazwa wydarzenia plus data i miejsce
- krótki opis wydarzenia, na czym polegało
- Do moich obowiązków należało/Byłem odpowiedzialny za.
I dorzucić parę zdjęć z wydarzenia.
Nie jesteś grafikiem, ale power pointa chyba potrafisz obsłużyć? ;) Jak Ci kompletnie nie będzie szło to wykorzystaj jakiś darmowy szablon do prezentacji, zapisz plik w pdfie i będzie pro ;) Chociażby stąd: http://www.free-power-point-templates.com/
Ale zanim się weźmiesz do roboty, może niech ktoś inny zweryfikuje to co napisałem
Tu nie chodzi, że sobie nie poradzę bo nie jestem grafikiem, tylko nie myślałem, że mój charakter pracy będzie wymagał takiej formy prezentacji (grafik i architekt wyśle portfolio itd.). :)
Zrobię to tak jak napisałeś, dziękować:)