W okolicy 20 stycznia zauważyłem na swoim mailu kilka wiadomości z PayPal o transakcjach. Jako ,że nie logowałem się tam od dłuższego czasu lekko przerażony zalogowałem się sprawdzić co jest. Okazało się ,że 3 osoby wpłaciły mi po 220~~ $ a nastepnie ktoś wypłacił te pieniądze poprzez dodane przez siebie konto.
Zdecydowałem się napisać maila do PayPal (zgłosić to jako nieautoryzowane użycie mojego konta)
Mail został wysłany , dostałem na swojego maila potwierdzenie ,że odpowiedzą najszybciej jak potrafią i czekałem.
Dziś dostałem kolejne wiadomości apropo tematu. Wszystkie 3 osoby wpłacające - złożyły Unauthorized payment
Chargeback. (Sprowadza się to do tego ,że mam na paypalu -1500zł. Po moim mailu do nich nie ma ani śladu, nie ma odpowiedzi , nie ma w otwartych sprawach.
Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić - pozmieniałem co mogłem - hasła do paypala do maila pytania pomocnicze - dodalem koniecznosc logowania przez wiadomosc na komorke ...
A dalej mam wrażenie ,że ktoś po prostu wchodzi na moje konto i kasuje pewne rzeczy - i tu pytanie - czy jest możliwe ,że ktoś wszedł na mój paypal i wycofał już złożoną sprawę o nieautoryzowane użycie konta ?
W ogole ktos sie z czyms takim spotkał ? Jakieś rady ?
Dzwoń do polskiego supportu PayPala - nie są niestety zbyt pomocni, ale może będą mieli dla Ciebie jakieś procedury.
Twoje konto zostalo wykorzystane do scamu.
Jak ktos ma dostep do twojego konta, to moze robic co chce, w tym zamknac otwarte sprawy. Z tym, ze wyslanie emaila do supportu to nie jest otworzenie sprawy.
Dziwne, ze od razu nie zadzwoniles do supportu. Mozesz zadzwonic teraz, ale w takich sytuacjach sa malo pomocni, zwlaszcza, ze minal prawie miesiac. Pewnie skonczy sie tym, ze bedziesz musial pokryc ten debet sam.
W sumie wielkie dzięki za "popchnięcie" mnie w dobrą stronę
Czasem się człowiek tak zapląta w takich sprawach i najprostszego rozwiązania nie widzi (nie mogłem znaleźć za nic nr do supportu polskiego)
Jestem po telefonie do nich - okazuje się ,że dotarły do nich moje zgłoszenia tylko po prostu jeszcze z nimi nic nie zrobili
Miły koleś mnie uspokajał więc chwilowo jestem dobrej myśli :P