Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Włamanie na PayPal

11.02.2014 10:05
Revanisko
1
Revanisko
93
Senator

Włamanie na PayPal

W okolicy 20 stycznia zauważyłem na swoim mailu kilka wiadomości z PayPal o transakcjach. Jako ,że nie logowałem się tam od dłuższego czasu lekko przerażony zalogowałem się sprawdzić co jest. Okazało się ,że 3 osoby wpłaciły mi po 220~~ $ a nastepnie ktoś wypłacił te pieniądze poprzez dodane przez siebie konto.

Zdecydowałem się napisać maila do PayPal (zgłosić to jako nieautoryzowane użycie mojego konta)
Mail został wysłany , dostałem na swojego maila potwierdzenie ,że odpowiedzą najszybciej jak potrafią i czekałem.

Dziś dostałem kolejne wiadomości apropo tematu. Wszystkie 3 osoby wpłacające - złożyły Unauthorized payment
Chargeback. (Sprowadza się to do tego ,że mam na paypalu -1500zł. Po moim mailu do nich nie ma ani śladu, nie ma odpowiedzi , nie ma w otwartych sprawach.

Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić - pozmieniałem co mogłem - hasła do paypala do maila pytania pomocnicze - dodalem koniecznosc logowania przez wiadomosc na komorke ...
A dalej mam wrażenie ,że ktoś po prostu wchodzi na moje konto i kasuje pewne rzeczy - i tu pytanie - czy jest możliwe ,że ktoś wszedł na mój paypal i wycofał już złożoną sprawę o nieautoryzowane użycie konta ?
W ogole ktos sie z czyms takim spotkał ? Jakieś rady ?

11.02.2014 10:12
Grucha
2
odpowiedz
Grucha
167
Extreme Lifestyle

Dzwoń do polskiego supportu PayPala - nie są niestety zbyt pomocni, ale może będą mieli dla Ciebie jakieś procedury.

11.02.2014 10:15
nagytow
3
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Twoje konto zostalo wykorzystane do scamu.

Jak ktos ma dostep do twojego konta, to moze robic co chce, w tym zamknac otwarte sprawy. Z tym, ze wyslanie emaila do supportu to nie jest otworzenie sprawy.

Dziwne, ze od razu nie zadzwoniles do supportu. Mozesz zadzwonic teraz, ale w takich sytuacjach sa malo pomocni, zwlaszcza, ze minal prawie miesiac. Pewnie skonczy sie tym, ze bedziesz musial pokryc ten debet sam.

11.02.2014 10:56
Revanisko
4
odpowiedz
Revanisko
93
Senator

W sumie wielkie dzięki za "popchnięcie" mnie w dobrą stronę

Czasem się człowiek tak zapląta w takich sprawach i najprostszego rozwiązania nie widzi (nie mogłem znaleźć za nic nr do supportu polskiego)

Jestem po telefonie do nich - okazuje się ,że dotarły do nich moje zgłoszenia tylko po prostu jeszcze z nimi nic nie zrobili

Miły koleś mnie uspokajał więc chwilowo jestem dobrej myśli :P

Forum: Włamanie na PayPal