Jak myślicie,czy piąta część gry będzie jeszcze na Windowsa XP.Jak wiadomo wsparcie dla XP kończy się 3 kwietnia 2014r. Więc czy RG wyda jeszcze przed tą datą grę na PC?
Ja wątpię, chociaż wszystko jest możliwe.
Możliwe może być to że piątkę zrobią na silniku MAX PAYNE 3 (inne detale i fabuła). A wtedy kto wie---WindowsXP
Nic nie zostało powiedziane o wersji PC a wiara już kombinuje czy odpali na XP.
Siedzisz na XP czyli masz 3giga ram MAX i chcesz grac w GTA V? Wolne żarty.
Wraz z premierą PS4 i nowego Xboxa twórcy gier bardzo szybko porzucą XP, a nawet 32-bitowe systemy.
Wielka_Wieśniara--> Widzisz, a ja mam 32-bitowego Windowsa XP i bez większych problemów robię użytek z 8 GB ramu. Oczywiście mam też Win 7 64-bit, ale używam go tylko do tych kilku gier, które na XP działać nie chcą.
Widzisz, a ja mam 32-bitowego Windowsa XP i bez większych problemów robię użytek z 8 GB ramu.
Jak?
Nie ma szans.GTA V na pewno nie będzie chodzić na XP,to jest po prostu nie możliwe.
spoiler start
Chyba że się mylę :),ale to się okaże wraz z przedstawieniem wymagań sprzętowych gry.
spoiler stop
GTA V na XP? Bitch please... Może jeszcze na Windows'a 2000 i 98 mają wsparcie zrobić?
@Likfidator
System 32-bit nie ma możliwości wykorzystania 8GB RAM( poprzez modyfikację można wymusić aby widział że ma te 8GB), system 32-bit wykorzystuje maksymalnie 4GB RAM co można otrzymać tylko przez odpowiednie modyfikacje!
Wielka_Wieśniara--> http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension
A najprostszy sposób to ramdysk i możesz wykorzystać go jako temp, wrzucić plik wymiany, czy nawet podstawiać go pod foldery z danymi gry, by pozbyć się szarpania w Diablo 3.
Zresztą czy system 32-bitowy, czy 64-bitowy i tak trudno o aplikacje, które same z siebie potrafią zrobić użytek z więcej niż 1,7 GB pamięci. Oczywiście pomijając soft specjalistyczny.