Jaki system uważacie za najlepszy ? Nie chodzi tu o to, że "Windows jest najlepszy, bo chodzą na nim gry", tylko o sam system, tzn. wygląd, komfort pracy, zawieszanie się itd.
GEOS na commodore 64.
FreeBSD - mój główny system. Nie znam nic szybszego i bardziej customizowalnego :) A przy tym cholernie stabilny.
Wakacje, i bachorom sie w głowie poprzewracało..... Jak macie napisać coś sensownego do piszcie a nie wypisujecie jakieś smieci, troolujecie itd. To ani nie jest śmieszne, ani fajne, ani ładne.... To nawet żałosne nie jest. Poziom tej żenady poprostu przekracza ludzką wymowe. Tego się opisac słowami nie da co robią te bachory na tym forum, do cholery gdzie jest moderator?!
o co chodzi? jest napisane (inny), poza tym mam wakacje i mama pozwala mi siedziec dluzej na komputeze.
czesip389, pomyliłeś tematy?
FreeBSD.. też słyszałem że podobno fajny system, ostatnio Ubuntu zrobiło się strasznie syfiaste. Przy formacie sprawdzę też bsd i Knoppixa(też Debian, ale dość czysty).
Z windowsa zrezygnowałem już kilka lat temu, i jak teraz siadam na ten system, to widzę jak inne systemy są szybkie.
To jest napisane ogólnie. Pozatynm FreeBSD jest stary a system ma byc ładny! BSD jest brzydki.
czesip389 --> No dalej, dalej! Nie przerywaj! Kontynuuj swoje wywody.
Czesip389 a jaki ty polecasz?
czesip389, wygląd to pojęcie względne. Środowiska graficzne można zmieniać i ustawiać wszystko według własnych potrzeb. To nie Windows.
system operacyjny? zalezy do czego. jak na serwery to uzywam przewaznie Fedory bez jakiegokolwiek UI. Jak na stacje robocza do pracy to niestety Windows bo jest kupa aplikacji ktore nie dzialaja pod niczym innym niz Winda. Do domu to wolna reka, kazdy linux z KDE wyglada lepiej niz Widnows, stary gnome 2 w sumie prosty i przyjazny, nowy gnome 3 wyglada swietnie choc jak dla mnie to jest zbyt wystilizowany na MacOS.
Ja polecam Windows 7 i MacOS.
Napisalem tak dlatego, bo nie cierpie jak ktos trooluje, na siłe. Polecają jakies gówno za przeproszeniem z Amigi, czy Comodore. I to sie zdarza coraz częsciej, akurat na wakacje.... Hmm... To dziwne, bardzo dziwne. A dlaczego na wakacje? Bo dzieciarnia ma wolne!
Każdy ma prawo do wypowiedzi polecając jakiś system widocznie jemu pasuje, demokracje mam w Państwie nie wprowadzaj z powrotem komuny...
czesip389-> Wydaje mi się, że za bardzo bierzesz sobie posty na forum do siebie, a zamian za to wyrzucasz pełno agresji i jadu nienawiści do każdego kto Ci osobiście nie odpowiada...
Ponadto wypominasz innym, że mają wakacje i spamują a widać, że sam na brak czasu nie narzekasz.
Stary wyluzuj...
Ostatnio miałem problem z dyskiem (ponad 1000 bad sectorów). Dysk dla rodziny był bardzo ważny, bo są tam zdjęcia rodzinne.
Pod windowsem 7 próba skopiowania czegokolwiek kończyła się twardym restartem. Pod linuksem (ubuntu) wszystko co najważniejsze odzyskałem.
Także w przypadku algorytmu kopiowania windows najprawdopodobniej dalej jest na etapie Windowsa 95. Ubuntu musi mieć oprogramowane pewne bardziej skrajne przypadki, jak np. dysk z bad sectorami. Najlepsze jest to, że to zupełnie darmowe oprogramowanie, hehe.