Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Windows 8 - pare pytan odnosnie funkcjonowania

18.01.2013 01:09
Psycho16
1
Psycho16
140
Redhead Lover And User

Windows 8 - pare pytan odnosnie funkcjonowania

Tematu bym nie zakladal gdybym system mial u siebie na codzien - doszedlbym o co kaman, jednak musze ojcu wytlumaczyc na szybko jak sie z nim obchodzic, wiec takie pytanka :)

1. istnieje skrot wyboru trybu pracy na baterii?
2. tryb kafelkowy mocno zjada baterie? dodam, ze dla starszego czlowieka jest on bardzo przydatny - wszystko pod reka
3. czy mozna w trybie kafelkowym sprawdzic stan baterii? lub doinstalowac w jakis sposob kafelke z tym info ?
4. chodzac w trybie kafelkowym w roznych programach, jest cos takiego jak klawisz WSTECZ? czy po prostu musze wszystko recznie zamykac z paska ktory sie wysuwa z lewej ? i tak samo jak chce sie przelaczac ?
5. jest moze jakis FAQ do obslugi tego windowsa - taki w miare fajnie wytlumaczone, nawigowanie etc. Ojciec mial wczesniej 7 ;) czyli to co ja, jako tako w trybie pulpitu sie odnajduje, ale w kafelkowym - ni *** :)

18.01.2013 07:15
2
odpowiedz
zanonimizowany890247
1
Legionista

Osobiście to kafelki widzę tylko przy uruchomieniu systemu no i jak uruchamiam jakiś program, którego skrót dodałem do kafelkow.
Przegladarki używałem w tym trybie UI, ale nie byłem do tego przekonany. Ustawilem w opcjach by strony były otwierane w trybie z pulpitu i teraz jak otwieram stronę że skrótu kąfelka, to otwiera się zwykła przeglądarka.
Nie mogłem się przekonać do trybu przeglądania zdjęć, filmikow i muzyki, więc w panelu sterowania w domyślnym uruchamianiu ustawiłem tak jak miałem w 7.
Ten pulpit kafelkowy to mam tylko do wyszukiiwania zainstalowanych programów, bo po wpisaniu pierwszej litery szybko znajduje.

W dobreprogramy.pl jest dział z Windows 8 i jest dużo blogow i porad.

Forum: Windows 8 - pare pytan odnosnie funkcjonowania