Hejka. Mam następujący problem. Moja siostra zainstalowała Win 8 Customer Preview na innym komputerze. Teraz nie ma tam internetu, a monitor trochę skacze. Ponadto, kiedy próbowałam zrobić tam format, komputer "upiera się", że jest to niemożliwe. Poprzednio był Windows 7, więc próbowałam go zainstalować ponownie. Ale zauważyłam, że tam nawet BIOSu nie ma.. Jakieś rady jak się tego pozbyć?
Nie ma BIOSu? Czyli płyta główna ma już EFI?
Raczej w to wątpię. BIOS/EFI MUSISZ mieć. Bez tego komputer nawet nie wystartuje.
Nie zainstalujesz starszego Windowsa spod nowszego. Musisz uruchomić komputer z płyty ze starym Windowsem i w ten sposób uruchomić instalację, zanim uruchomi się zainstalowany już system. Sposób wejścia do BIOSu zależy od płyty głównej.
Właśnie nie wiem. Gdy komputer się włączał, próbowałam wejść do BIOSu i nic. Zaraz jeszcze raz popróbuję, ale szczerze wątpię, żeby coś to dało .x.
Zawsze bawi mnie, ze wszelkie problemy z kompem to wynik dzialania braci, siostr, kuzynow i kolegow.
[5] Mnie też. Niestety, tym razem poważnie ;D Normalnie nie zależałoby mi, gdyby nie fakt, że ten komputer to mój Dx
Być może do Biosu nie możesz dostać się przez to, że masz wyłączone wsparcie dla USB przed startem systemu.
Skombinuj klawiaturę na PS/2, wtedy dostaniesz się do Biosu i włączysz coś co nazywa się: "USB Legacy Support" i już możesz pracować na swojej klawiaturze.
Google --> grafika --> ps/2
Podpowiedź: nie chodzi o zdjęcia konsol.
Tak jak pisali wyżej pewnie masz klawiaturę na USB... pożycz od kogoś taką z wtyczką PS/2... a jeżeli dysk nie będzie chciał się sformatować z instalatora (ja kiedyś tak miałem, bo coś mu się poprzestawiało) to najprościej podłącz go do drugiego komputera i formatuj z poziomu windowsa
Mam taką podłączoną, dzięki. W każdym razie przed chwilą jakoś udało mi się dostać do BIOSu i zaraz spróbujemy zrobić. Wielkie dzięki za wszelką pomoc, jeśli coś się stanie to zaraz pewnie napiszę ;3
koniecznie napisz czy ci sie udalo, bo ciekawosc normalnie mnie zaraz rozniesie!!