słynne już 1803 zaskoczyło mnie problemem na jednym ze sprzętów, ponieważ wszystkie profile użytkownika zachowują się jakby były read only. nie można uruchomić żadnej aplikacji ponieważ exeki traktowane są jak pliki bez skojarzonej aplikacji uruchamiającej. spotkał się ktoś z tym problemem? bo jedynie co w sieci znalazłem to czarny ekran nie mogącej się skończyć aktualizacji bądź losowo pojawiające się BSOD z powodu problemu ze sterownikami
na razie ściągam aktualny obraz przez media creation tools i postaram się uruchomić naprawdę automatyczną a potem zobaczymy
Mój przemówił, "wszystko dobrze, instalacja udana, ale najlepiej zainstaluj system na nowo".
Olałem, ustabilizował się i działa.
Wnioski: coraz większy udział sesji z Mintem.
Punkt przywracania systemu robię teraz codziennie przez to, nie rozumiem dlaczego M$ nie wycofa/naprawi tej aktualizacji, ogrom ludzi ma z tym problemy, głośno o tym na wszystkich zagranicznych forach związanych z IT, często jedynym rozwiązaniem jest format bo naprawianie systemu nic nie daje, tak jak diagnoza i odinstalowanie aktualizacji za pomocą tego narzędzia M$ nie działa w tym wypadku.