Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wiedźmin 3 - tajemnica Diablego Dołu?

17.10.2015 23:20
AIDIDPl
1
AIDIDPl
184
PC-towiec

Wiedźmin 3 - tajemnica Diablego Dołu?

Czy w tym miejscu w Diablim Dole oprócz znaku zapytania i zabicia bandytów są jakieś zadanie poboczne? Miejscówka zadbana pod kątem detali, fajnie zrobiona i dziwne jest to że są tam tylko bandyci...

Mało tego, złażąc na sam dół jest krata, w dzień nic tam nie widać, ale w nocy da się zobaczyć płonące stosy ciał, podchodząc do bramy kopalni widać dekoracje i drogi wewnątrz widać je również na minimapie, widać na niej więcej dróg niż jesteśmy w stanie zobaczyć przez drzwi (swoją drogą da się na nie wyskoczyć, jest tam takie niewidzialne pudło i można zajrzeć do środka)

Wychodząc z boku po drabinie są zamknięte drzwi do kopalni i widać tam płonące pochodnie nawet na dole...

Z poziomu konsoli da się sterować swobodnie kamerą, więc tam wjechałem i są tam całe poziomy wypełnione detalami, dość obszerne tak swoją drogą i dziwne to jest że nie ma tam nic do roboty...Albo może ja nie odkryłem jakiego zadania, wykrzyknika, który uruchamia skrypt...

Jeśli to jest Diabli Dół to powinny tam być sukkuby, czarty i sylwan na końcu do pokonania :)...

17.10.2015 23:41
claudespeed18
2
odpowiedz
claudespeed18
214
Wszechwiedzący

Gdy grając zaraz po premierze dotarłem tam dość szybko to do bandytów można było podejść i uruchamiała się cutscenka, przyjmowało się zadanie ochrony łupieżców ale zaraz potem wyskakiwały 4 Alghule. Ledwo dałem im radę ale i tak szybko zabiły grupkę tych łajz. Raz udało mi się uratować jednego i dostałem tylko 10XP po podziękowaniu. Tak więc wczytałem save i chciałem tam iść później by szybciej zabić potwory i uratować wszystkich. Niestety za każdym kolejnym razem, mimo wykrzyknika nad głową przywódcy atakowali mnie gdy się pojawiałem, możliwe, że zrobił to któryś z pierwszych patchy. Pytałem o to na forum ale nikt nie odpowiedział.. a więc.. Być może coś tam miało być ale zostało wycofane, może na stałe, może jest w nowym dodatku(przekonam się niebawem ale wątpię), bo w kolejnym z Toussaint chyba nie... no chyba, że będzie jakieś połączenie i nowy dodatek zaprowadzi nad do tego miejsca i obrona przed Alghulami rozpoczyna zadanie plądrowania kopalni?

Nie sprawdzałem tego miejsca zaczynając grę od nowa na aktualnych patchach, więc czy owe mini zadanie występuje, czy też nie wie ktoś, kto niedawno zaczynał grę pewnie. Jeśli dobrze pamiętam to w grocie był jakiś schemat rękawic chyba do którego wiedźminskiego setu ;)

18.10.2015 06:33
😃
3
2
odpowiedz
micin3
137
Buc

[2]
Pomyliły Ci się lokacje

18.10.2015 09:40
AIDIDPl
4
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec

claudespeed18 ---> Mam dodatek i najnowszą wersję ale nic tam dalej nie ma, chociaż miejsce odkryłem już przechodząc drugi raz grę dawno temu, to wczoraj znowu byli tam bandyci czy dezerterzy i nic się nie uruchomiło...

18.10.2015 09:52
Dym14
5
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Też się nad tym zastanawiałem. Wybiłem bandytów, zgrabiłem co się dało i zawiedziony odjechałem - liczyłem na jakiegoś ciężkiego questa w tej lokacji. Może taki był zamiar ale wiadomo - cięcia.

18.10.2015 16:15
claudespeed18
6
odpowiedz
claudespeed18
214
Wszechwiedzący

Podejrzewałem, że mogłem pomylić miejsca ale po kilku miesiącach przerwy.. do tego są niedaleko siebie i oba to doły. Opisałem Kamieniołom Starych Pryków a mowa o Diablim Dole, który fakt, ma obozowisko bandytów i jest chyba dobrym miejscem do zrobienia aczika z Aardem oraz wygląda na miejsce, które mogłoby skrywać jakąś tajemnicę. Ciekawe, czy będzie wykorzystane w kolejnym dodatku, lub może dodatku o którym Redzi milczą i wypełnią Wieśka 3 jeszcze bardziej? Z drugiej strony wiele jest miejsc, które mogłyby być BARDZIEJ i WIĘCEJ, może to tylko taka opuszczona kopalnia z bandytami, jak np potężna machina oblężnicza. Jest wojna to miejsca są opuszczone i tyle ale kto wie.. ;)

Włączam Wiedźmina 3 po ograniu kilku starszych gier.. ta gra jest piękna(mimo okrojenia) :D

18.10.2015 17:50
AIDIDPl
7
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec
Wideo

Nawet zrobiłem filmik z komentarzem. Jeśli chcecie zobaczyć co tak naprawdę jest w Diablim Dole to zapraszam!
https://www.youtube.com/watch?v=djdjJBwFc2A

19.10.2015 13:04
claudespeed18
8
odpowiedz
claudespeed18
214
Wszechwiedzący

Przebiegłem się tam na chwilkę i oczywiście kilku bandytów w różnych miejscach a do tego.. koza. Mignęła mi chyba gdy zeskakiwałem na dół. No więc do czego ona tam jest, to już ich sprawa ;) Może diabelskie rytuały :)

19.10.2015 13:43
Szyszkłak
9
odpowiedz
Szyszkłak
215
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Klatki, słoje, pokoje, tunele - przychodzi mi na myśl loch Irenicusa :D

19.10.2015 13:44
AIDIDPl
10
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec

Może. Może dopiero w Edycji Rozszerzonej, która pewnie kiedyś wyjdzie dostaniemy jakieś dodatkowe zadanie z tym rejonem...Szkoda żeby się miało zmarnować...

03.04.2018 17:59
AIDIDPl
😉
11
odpowiedz
1 odpowiedź
AIDIDPl
184
PC-towiec
Wideo

Podbijam. Zrobiłem (w końcu) drugą część filmu opowiadającego o Diablim Dole w Velen, który rzuca więcej światła na to czym to miejsce mogło być:

https://youtu.be/Hm3W5DaGljo

Miłego oglądania.

Dla nie będących w temacie polecam cz.1.

post wyedytowany przez AIDIDPl 2018-04-03 18:42:20
22.01.2019 17:41
Marokso
😒
11.1
1
Marokso
77
Konsul

Chamska reklama

14.12.2022 11:51
12
odpowiedz
Virtu.
1
Junior

Po 6 latach w najnowszym patchu jest tam dodany dosyć obszerny quest związany ze szkołą cechu wilka.

Forum: Wiedźmin 3 - tajemnica Diablego Dołu?