Witam wszystkich. Uwielbiam sage Sapkowskiego , grałem w 2 wiedźmina... No i cóż w 3 chce zagrać od pierwszej zapowiedzi. Mam 5 letni komputer... moje pytanie czy jest przynajmniej malusia szansa że wiedźmin 3 zadziała mi na najniższych wymaganiach z wyłączeniem wszystkich opcji graficznych. Mój sprzęt: Win 7 professional 64- bity ( od 2 dni xd) 4 gb Ram ( w kości po 2 gb ramu, moge dołożyć jeszcze dwie kostki ) procesor i3 540 4 *3.06 Ghz karta graficzna gts 250 Prosze o odpowiedź ;)
Będzie śmigać elegancko
spoiler start
ale tylko w snach. Nie ma opcji. Kup lepszy sprzęt.
spoiler stop
HEM HEM ... ale serio nie ma najmniejszych szans na wieska? gdybym nwm , zmienil procek, zmienli karte graficzna, dokupil ramu
Patrząc na podane oficjalne wymagania, żeby pograć na minimalnych musiałbyś wymienić niemal wszystko. Zbyt słaba karta graficzna i procesor, za mało pamięci RAM. Choć w sumie jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądać kwestia optymalizacji. Może się okazać, że gra będzie śmigać na sprzęcie dużo gorszym niż podanym w minimalnych wymaganiach. Niemniej doradzałbym całkowicie kupno nowego komputera lub konsoli.
Musiałbyś zmienić prawie wszystko, czyli: dołożyć następne 4 Gb ramu, zmienić tą prehistoryczną grafikę na coś przynajmniej na poziomie GTX 660, a do tego przydałby się jakikolwiek i5. Przy okazji pewnie trzeba będzie wymienić zasilacz.
Zbieraj na nowego kompa.
Twoja karta nie obsługuje DX 11 nie pójdzie ci nawet na ultra super niskich... -.-
Dziękuje bardzo za szczere i normalne odpowiedzi ;) . Co do kupna nowego komputera proponujecie coś? Tak żeby na średnich było można pograć. Ile na taki sprzet było by trzeba wydać pieniędzy??? ( oczywiście mowa o PC )
Twój komp jest warty może 500-600 pln, żeby pograć komfortowo (choć tu ważna będzie optymalizacja) na średnich detalach, to musisz wydać te minimum 2500 pln na Pc, jakiś tańszy core i5, 8 GB ramu i karta graficzna typu GTX 660-760
Sam już sobie pmogłem xD. Znalazłem fajny artykuł, prosze bardzo daje go też wam i innym z podobnym problemem do mojego:
http://ekspert.ceneo.pl/wiedzmin-3-dziki-gon-na-czym-najlepiej-zagrac/
Abstrahując Wiedźmina. Z tymi wymaganiami to różnie bywa. Mimo, że czasem straszą to w rezultacie /choć nie zawsze/ nie ma tragedii. Mocno się zastanawiałem czy nabyć np. Dying Light i Far Cry 4. W opisie nic nie pasowało do mojego pc. Ani procki i5 ani karty graficzne. Ryzyk-fizyk, kupiłem. I co ? Ano poszły całkiem nieźle. W roz. 1440x900 mam +/- 50 fps. Oczywiście szału nie ma ale jak dla mnie - może być. Mam i3 3220 - 3,3 GHz , Radka 6850 HD, 8 RAMu.