Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wiedźmin 2- problem

26.02.2014 22:56
1
zanonimizowany980094
1
Junior

Wiedźmin 2- problem

Witam, postanowiłem ostatnio że kupię sobie grę Wiedźmin 2 ponieważ uważałem że spokojnie spełniam wymagania sprzętowe dla niej. Niestety po odpaleniu odczuwam spory spadek klatek, nawet kiedy gram na wymaganiach minimalnych (dosłownie, wszystko na najniższym możliwym ustawieniu). Chciałbym wiedzieć czy to "zamulanie" gry spowodowane jest przez mój słaby sprzęt czy może jednak problem leży w czymś innym?

Konfiguracja sprzętowa mojego komputera:
Windows 7 ,32bit
Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670 2gb DDR3
Procesor: AMD Phenom(tm)IIX4 945 3.00GHz
RAM: 8GB

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

26.02.2014 23:11
Joch
👍
2
odpowiedz
Joch
31
Mental Ronin

Wiem, że wiele graczy skarżyło się, że Wiesiek na radeonach chodzi troszkę gorzej. Niestety nie pomogę ci (sam przeszedłem grę na lagach), jednak radzę poszperać w czeluściach internetu. Powodzenia.

26.02.2014 23:21
3
odpowiedz
zanonimizowany980094
1
Junior

Z tego co wywnioskowałem z internetów to prawdopodobnie nieszczęsne DDR3 w mojej karcie graficznej nie wydala, ale w tych sprawach jestem kompletnym laikiem i chciałbym poznać opinie ludzi którzy bardziej się na tym znają.

27.02.2014 00:18
Rasgul
4
odpowiedz
Rasgul
40
Pretorianin

Standardem byłoby spytanie się o to czy masz najnowsze sterowniki do karty graficznej, najnowszą wersję gry itd.

Najważniejsze, żeby mieć ustawioną pamięć zarezerwowaną dla tekstur na niską, albo bardzo niską w ustawieniach gry. Sprawdź czy masz włączone uberpróbkowanie. Jeśli tak, to odznacz. To samo zrób z v-sync, czyli synchronizacją pionową. Reszta powinna być ustawiona na high. Twój sprzęt powinien podołać zadaniu. Problem tkwi gdzieś w systemie, albo w samej grze.

PS. Przypomniało mi się. Sprawdź czy masz jakimś cudem zainstalowane na kompie sterowniki Nvidia 3D Vision. Jak tak, usuń.

Forum: Wiedźmin 2- problem