Witam. Otóż grałem sobie wczoraj w Wiedźmina 2 bez problemu, wszystko ładnie chodziło, dziś mój laptop złapał zawiechę w środku użytkowania (nie grałem wtedy) potem jak go zresetowałem to zauważyłem, że zniknęła tapeta i zmieniła się rozdzielczość tak wiec ustawiłem rozdzielczość z powrotem na 1366x768, a kiedy odpaliłem grę to już na samym logo Nividia strasznie się cięło, menu gry działało płynnie, ale kiedy włączyłem dalej grę to samo kółeczko ładowało się w jakimś zwolnionym i zacinającym się tempie i w końcu się nie załadowało tylko tak w kółko. Moja specyfikacja to Mobile DualCore Intel Core i3-370M, 2400 MHz (18 x 133), ATI Mobility Radeon HD 5470 , 4gb ram, przed tym gra chodziła w miarę płynnie, nie wiem co się stało, dodam, że na samym początku wyświetlił mi się error direct3d device initialization error więc pobrałem direct 11. Dodaje zdjęcie moich ustawień w grze, niemożliwe jest, żeby tak się zacinało na moim sprzęcie przy tych ustawieniach. Ktoś może wie jak to naprawić?
Dodam tez, ze po tym błędzie z Direct usunąłem sterowniki karty graficznej i zainstalowałem od nowa, najpierw najnowsze, a potem nowsze beta i tez nic.
Brzmi jak problem ze sterownikami, ale skoro mówisz, że przeinstalowałeś...
Może zwyczajnie za mocno się grzeje? Kiedy ostatnio "przedmuchałeś" laptopa sprężonym powietrzem?
Bodajże 2 albo 3 miesiące temu + mam program śledzący temperaturę i nie widze żadnych poważniejszych skoków w dodatku mam podstawkę chłodząca w razie czego, sterowniki do karty najpierw wykryłem programem od amd i zainstalowałem, następnie je usunąłem bo to nic nie dało i ściągnąłem najnowsze sterowniki beta i niestety wciąż to samo, reinstall tez nic nie pomógł, dziwne, ze stało sie to tak nagle bez żadnej przyczyny...
Własnie sprawdziłem, gra zarówno na reklamie nividii, jak przy filmiku przed menu oraz obrazie ładowania ma od 2 do 5 fps, przecież to niemożliwe na tym laptopie...
Problem rozwiązany, pobrałem program Display Driver Uninstaller i usunąłem sterowniki, teraz Wiesiek działa bez zarzutów, pewnie jakieś pliki się nie usunęły kiedy usuwałem poprzednie i sie gryzły, pozdrawiam :)