Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wiedźmin 2 problem

28.05.2015 23:32
1
zanonimizowany1094400
1
Legionista
Image

Wiedźmin 2 problem

Witam. Otóż grałem sobie wczoraj w Wiedźmina 2 bez problemu, wszystko ładnie chodziło, dziś mój laptop złapał zawiechę w środku użytkowania (nie grałem wtedy) potem jak go zresetowałem to zauważyłem, że zniknęła tapeta i zmieniła się rozdzielczość tak wiec ustawiłem rozdzielczość z powrotem na 1366x768, a kiedy odpaliłem grę to już na samym logo Nividia strasznie się cięło, menu gry działało płynnie, ale kiedy włączyłem dalej grę to samo kółeczko ładowało się w jakimś zwolnionym i zacinającym się tempie i w końcu się nie załadowało tylko tak w kółko. Moja specyfikacja to Mobile DualCore Intel Core i3-370M, 2400 MHz (18 x 133), ATI Mobility Radeon HD 5470 , 4gb ram, przed tym gra chodziła w miarę płynnie, nie wiem co się stało, dodam, że na samym początku wyświetlił mi się error direct3d device initialization error więc pobrałem direct 11. Dodaje zdjęcie moich ustawień w grze, niemożliwe jest, żeby tak się zacinało na moim sprzęcie przy tych ustawieniach. Ktoś może wie jak to naprawić?

28.05.2015 23:52
2
odpowiedz
zanonimizowany1094400
1
Legionista

Dodam tez, ze po tym błędzie z Direct usunąłem sterowniki karty graficznej i zainstalowałem od nowa, najpierw najnowsze, a potem nowsze beta i tez nic.

29.05.2015 01:06
Enslaved Eagle
3
odpowiedz
Enslaved Eagle
2
Chorąży

Brzmi jak problem ze sterownikami, ale skoro mówisz, że przeinstalowałeś...

Może zwyczajnie za mocno się grzeje? Kiedy ostatnio "przedmuchałeś" laptopa sprężonym powietrzem?

29.05.2015 01:21
4
odpowiedz
zanonimizowany1094400
1
Legionista

Bodajże 2 albo 3 miesiące temu + mam program śledzący temperaturę i nie widze żadnych poważniejszych skoków w dodatku mam podstawkę chłodząca w razie czego, sterowniki do karty najpierw wykryłem programem od amd i zainstalowałem, następnie je usunąłem bo to nic nie dało i ściągnąłem najnowsze sterowniki beta i niestety wciąż to samo, reinstall tez nic nie pomógł, dziwne, ze stało sie to tak nagle bez żadnej przyczyny...

29.05.2015 09:52
5
odpowiedz
zanonimizowany1094400
1
Legionista

Własnie sprawdziłem, gra zarówno na reklamie nividii, jak przy filmiku przed menu oraz obrazie ładowania ma od 2 do 5 fps, przecież to niemożliwe na tym laptopie...

29.05.2015 10:25
6
odpowiedz
zanonimizowany1094400
1
Legionista

Problem rozwiązany, pobrałem program Display Driver Uninstaller i usunąłem sterowniki, teraz Wiesiek działa bez zarzutów, pewnie jakieś pliki się nie usunęły kiedy usuwałem poprzednie i sie gryzły, pozdrawiam :)

Forum: Wiedźmin 2 problem