Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wiedźmin 2 - mnich - poker - błąd?

06.05.2012 14:28
Lateralus
1
Lateralus
145
Last Of The Wilds

Wiedźmin 2 - mnich - poker - błąd?

Mianowicie wygrywam z tym mnichem w karczmie w pokera ale gada że ta "relikwia" [gog] nie jest mi dana przez bogów... ciekaw jestem jakie mam kości rzucić by to dał... wygrałem z nim ze 20 razy i nic. A co lepsze... rzuciłem 6 kości i wypadło mi na każdej 6 i gościu od razu poddał partie i nic...

06.05.2012 14:45
Lateralus
2
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

up

06.05.2012 14:45
3
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

tez rzucilem to w cholere, trafilem piatke, wygralem 10-0, nic

06.05.2012 14:48
Lateralus
4
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

ale że trzeba jakieś 2 pary trafić... tylko jakie te pary...

06.05.2012 14:53
Sizalus
5
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Z tego co czytałem to trzeba wygrać z nim układem dwie pary. Jakie dwie pary to chyba obojętne.

06.05.2012 14:53
Lateralus
6
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

no ale jak miałem sześć szóstek? to tych par było 3?

06.05.2012 14:55
Sizalus
7
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Jakim cudem rzucałeś sześcioma kośćmi?

06.05.2012 14:58
Lateralus
8
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

ale że jak... rzuciłem po prostu kostkami i na każdej miałem VI i gość od razu poddał partię... znaczy 5 kościami sry

06.05.2012 14:59
9
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

kostek jet przeciez pięć

06.05.2012 14:59
Sizalus
10
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

no czyli miałeś piątkę a masz mieć dwie pary np. dwie gwiazdki i dwa trójkąty

06.05.2012 14:59
Lateralus
11
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

wiem pomylilem sie :d

ale w każdej mialem VI no a to powinno wygrać żeby dał nagrode.

06.05.2012 15:04
Sizalus
12
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

miałeś za mocny układ, musisz wygrać mając tylko dwie pary

06.05.2012 15:06
Lateralus
13
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

aha, czyli chodzi tutaj o kółka kwadraty trójkąty gwiazdy? i czy na to jest jakaś zasada że np kółko ma być np z kwadratem?

06.05.2012 15:08
Sizalus
14
odpowiedz
Sizalus
206
Legend
Wideo

chyba dowolne dwie pary, tak jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=_-KAPo30jRg

06.05.2012 15:10
Lateralus
15
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

tylko dziwne że z tego filmiku to tak samo miałem kości wygrałem ale nic nie dostałem...

06.05.2012 15:20
16
odpowiedz
zanonimizowany836035
12
Senator

co to za artefakt tak w ogole?

06.05.2012 15:24
deTorquemada
17
odpowiedz
deTorquemada
258
I Worship His Shadow

Ten artefakt to nie jakaś gra z gog.com ?

06.05.2012 15:46
Irek22
18
odpowiedz
Irek22
164
Legend

Tak, ten artefakt to jest jakaś gra albo zniżka na grę z GOGa.
Ja tam raz z nim grałem i przegrałem, więc zostawiłem to, bo XP od tego i tak Geraltowi nie przybędzie.

Poza tym kościany poker w Wiedźminie 2 jest gorzej wykonany niż w Wiedźminie 1 i nie sprawia mi frajdy, gdy w to gram. W "jedynce" grałem w tą minigierkę nawet jak już wykonałem zadania z nią związane bo miałem z tego radochę i chciało mi się grać w nią dla samego grania. A w "dwójce" odbębniam tylko "partyjki questowe", bo kasy w grze jest na tyle dużo, że hazard jest zupełnie niepotrzebny. Tym bardziej, że nie zawsze przecież się wygra. łatwiej i przyjemniej więc zarżnąć parę harpii i sprzedać ich pióra.

Podobnie jest z walką na pięści - w "jedynce" przynajmniej na wyższych poziomach trudności zdarzało mi się, że traciłem nawet 50-75% życia podczas walk na pięści, do tego sensowniej była pomyślana obrona i ubywający pasek energii, wobec czego nie można było cały czas wyprowadzać kontr, ale czasem odskoczyć, przywalić szybko dwa razy i znowu odskoczyć itp. A w "dwójce" walka na pięści to totalny banał nie sprawiający mi w ogóle frajdy i nie dający żadnych emocji. No, ale - w odróżnieniu od kościanego pokera - za walkę na pięści otrzymuje się przynajmniej XP.

06.05.2012 15:53
Lateralus
19
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds

LOL.. trafiłem teraz dwie VI dwie III i jedna II wygrałem ale nic nie dostałem... dziwne?

06.05.2012 15:58
kzwwdo
20
1
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Wiedźmin 2 pod każdym względem jest odmóżdżony, lista tego typu rzeczy jak w [18] jest długa. Medalion nie drży tylko syczy, do tego Geralt jeszcze musi skomentować "niebezpieczeństwo". Mikstury tylko trzy i podczas medytacji, wcześniej musiałeś odpowiednio zaplanować picie mikstur, najpierw jakaś z albedo, później kilka innych i uważać z toksycznością. Teraz tego nie ma.

13.05.2012 23:24
Lateralus
21
odpowiedz
Lateralus
145
Last Of The Wilds
Wideo

no dziwna sprawa... w identyczny sposób trafiłem na te same kości za pierwszym rzutem http://www.youtube.com/watch?v=_-KAPo30jRg poddał partie wygrana ale bez nagrody. może wycofali gog już?

Forum: Wiedźmin 2 - mnich - poker - błąd?