Poszukuję tutaj odpowiedzi w celach turystycznych w najbliższym czasie. Postanowiłem wraz z partnerką że pojedziemy i coś pozwiedzamy w jednym z powyżej wymienionych miast, jednakże nadchodzi i grudzień i zastanawiam się gdzie więcej atrakcji turystycznych doświadczymy o tej porze roku-żeby nie siedzieć w 4 ścianach. Dla tego chciałbym Was zapytać o poradę, gdzie się lepiej wybrać ? W Krakowie kiedyś z dwa razy miałem okazję być.
Liczę na Wasze sugestie :)
W każdym miesiącu w roku więcej atrakcji jest w Krakowie /ucieka/
Kiermasz świąteczny na Rynku Głównym to jest to.
Ahh kubek grzańca galicyjskiego za 12zł, tysiące pierdół i wszechogarniający smród żebrzących meneli :D
Generalnie w Krakowie chyba wszystkie atrakcje turystyczne są całoroczne. Nie przypominam sobie nic konkretne zimowego w Krakowie. Można poza (znienawidzonym przeze mnie) kiermaszu o którym wspomnia Stra i lodowisko pod galerią Krakowską.
O Poznaniu nie mam najmniejszego pojęcia.
Jakbyś się jednak zdecydował na Kraków to wiele ciekawych muzeów w konkretne dni nie wymaga opłaty za wstęp. Chociażby muzeum w podziemiach rynku, które warto zobaczyć:)
[5] - będę pamiętał na przyszłość ;)
Samo Stra, plz. :P
Sam Rynek Główny jest uroczy w śniegu, a kiermasz świąteczny uwielbiam. No, jest też forma nowoczesna, czyli wspomniane atrakcje pod Galerią Krakowską.