Szukam dobrej przygodówki z powiedzmy ostatnich 2-3 lat bo klasyki jak Syberia mam zaliczone więc proszę ich nie wymieniać.
W ostatnim cda dali the next big thing warto zagrać i czy znajdzie się coś ciekawszego?
Gray Matter. Nie grałem, ale podobno bardzo dobra.
Do głowy przychodzą mi cztery gry, z czego dwie są bardzo dobre.
-Tiny Bang Story - tylko trzeba przeczesywać piksel po pikselu żeby szukać puzzli.
-Gemini Rue - tylko przymknij oko na grafikę.
-Time Mysteries: The Ancient Spectres od Artifex Mundi
-A New Beginning: Odrodzenie - pomijając wątek ekologiczny produkcja bardzo dobra
Te bardzo dobre to pozycja druga i czwarta.
Generalnie zapoznaj się z produkcjami młodego polskiego studia Artifex Mundi.
Co za zbieg okoliczności :)
Dla dopełnienia sytuacji z nowszych grałem właśnie w Gray Matter i Lost Horizon, ale za propozycję dziękuję.
Edit. Gemini Rue i A New Beginnig wyglądają bardzo ciekawie, dzięki.
Chłopie, olej konwencję! Odpal Jack Orlando, Hopkins FBI, Książę i Tchórz lub The Longest Journey. Poczujesz i magię i klimat. Old times n' good times!
Fenfir -->
The Longest Journey to juz starsza pozycja ale ... jesli nie grales to ... zagraj - jedna z najlepszych gier przygodowych - dla mnie bezkonkurencujna w XXI w. -)
Dzięki za starsze pozycje, ale większość z nich grałem dlatego szukam coś z nowszych pozycji.
A nie znać The Longest Journey to grzech, żart :)
oooom to gemini rue wygrada zajebiscie
dzieki, w ogole o tym nie slyszalem
przypomina troche indiane jonesa =]
Gry od Telltale po mijając Jurassic Park. Szczególnie ciekawy jest Back to the future The Game i niedoceniony Wallace & Gromit Grand Adventures.
Polecam Ceville. Zabawna i bardzo przyjemna przygodówka ze świetnym głównym bohaterem.
Seria Black Mirror - Old schoolowy point'n click z bardzo mrocznym klimatem, pięknymi lokacjami i wciągającą fabułą. Tego brakowało w nowszych częściach Broken Sword. Jak dla mnie pozycja obowiązkowo i miłe zaskoczenie.
Machinarium - Tytuł wyjątkowo specyficzny z surrealistycznym światem. Nie każdemu może podejść. Osobiście bardzo mi przypadła do gustu.
Ze swojej strony nie polecam Gray Matter. Przygodówka bardziej dla kobiecej części, a przynajmniej takie sprawia wrażenie :) Fabuła jak z książek kryminałach pisanych dla kobiet:P