Warto ? Oczywiście używanego :P
Tak mnie ciekawi ten telefon: z jednej strony dość średni aparat oraz specyfikacja, z drugiej najlepszy mobilny system/sklep z aplikacjami, szybki czuły dotyk, telefon się nie zawiesza i dużo osób które wybrało produkt appla nie zamierza go wymienić na nic innego.
Hmm a wy co o tym sądzicie ?
Warto ? Może ktoś używa/używał ?
Czy ten telefon ma w pełni polskie menu ?
Na czym polegają owe ograniczenia apple ?
Mam to samo pytanie, bo od długiego czasu zastanawiam się nad zmianą telefonu (obecnie mam Nokie 6300). Po dłuższej analizie został mi do wyboru właściwie tylko Samsung Galaxy, no ale jak Iphone można za mniej niż 700 zł dostać ... No i właściwie zbyt wiele o tych produktach Apple nie wiem, tyle co się pobawiłem Ipodem Touch 4 kumpla, no i jak obsługa wygląda podobnie w Iphonie, to skłaniam się ku niemu. Ogólnie zamotany nieźle jestem, i nie wiem co wybrać ;)
jak kupisz to prawdopodobnie już nigdy nie spojrzysz na inny telefon ;)
Czy ten telefon ma w pełni polskie menu ?
oczywiście.
nie rozumiem pytania.
Zapewne chodzi o brak obsługi flasha na stronach internetowych?
2 moich kolegów mają Iphony 3GS'y i na prawde mi się podobają. Ekran dotykowy jest super, jak biorę jakis inny, dużo tańszy dotykowy to takim nie da się operować w porównaniu do produktu Apple'a. Jeden ma nawet na nim fajne gry. No moim zdaniem telefon super, jak chcesz wydać kase i tak i tak na telefon to ja bym brał.
Chodziło mi ogólnie, bo czytałem, że jakieś niby ograniczenia są.
A jak jest ze wrzucaniem plików z komputera na telefon np. zdjęć/muzyki ?
I jeszcze jak przedstawia się sprawa wysyłania plików przez Bluetooth ?
Nie warto. Lepiej kup sobie Ipoda Touch 4th. 3GS ma bardzo słaby ekran jak na dzień dzisiejszy. Retina w 4th to wgl co innego.
Taa, ale Ipod Touch różni się od iPhona jedną zasadniczą różnicą, Nie Dzwoni. A autorowi wątku chodzi raczej o Telefon.
Ale z Ipoda nie zadzwonisz ani nie napiszesz :P LOL
Dlaczego słaby ekran ? Mógłbyś sprecyzować ?
retina ma o wiele większa rozdzielczość, co nie oznacza, że ekran w 3gs jest słaby
Retina 326 pikseli na każdy cal ekranu, przy rozdzielczości 960x640
3GS 163 pikseli na cal, przy rozdzielczości 480x320
Różnica jest kolosalna, 3GS to po prostu kolorowe gówienko. Różnica w teledyskach czy aplikacjach jest kolosalna, nie mówiąc o przeglądaniu internetu. Wiem, co mówię, korzystałem z obu urządzeń. Miałem je nawet koło siebie na jednym stole.
No właśnie ta rozdzielczość... w sensie, że pewnie piksele widać. Widać ?
i na prawdę takie blade te kolory w tym iphonie są ?
no i Bluetooth...
Nawet nadchodzące monstrum od Samsunga ma mieć niższą rozdziałkę - http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S_II
Tyle że ma za to większy ekran i AmoLeda
Ipoda Touch 4th na allegro 8GB wyrwiesz za 800zł, a Iphona 4G za 2500zł. Jeśli nie chcesz tyle wydawać na 4G to zrób coś takiego jeśli masz telefon z wifi:
kup Ipoda i dostarczaj do niego internetu za pomocą twojego telefonu. Sms i telefonuj z telefonu. Wszystko inne rób w Ipodzie.
edt.
Lub kup po prostu HTC Desire/HD2
Tylko, że ja nie chcę takich cudów niewidów wyczyniać...
Czwórki nie widziałem, ale mam Toucha 3g i z jakości obrazu jestem zadowolony. Wiadomo, sprzęt został kupiony przede wszystkim do słuchania muzyki, ale jako odtwarzacz do filmów radzi sobie całkiem dobrze No, ale różnica w cenie między 4g, a 3GS jest dość duża, więc sądzę, że jadnak warto się zastanowić nad poprzednią generacją.
W moim przypadku telefon służy tylko do dzwonienia i grania. Jeżeli nie zależy ci na Retinie to chyba lepiej kupic tego 3GS-a. Ja iPoda Toucha używałbym głównie jako konsole do gier.
No dobra:
To jaki w takim razie telefon z systemem operacyjnym do 900 zł polecacie ?
To jaki w takim razie telefon z systemem operacyjnym do 900 zł polecacie ?
Ty chciałeś 3GS kupić za 900zł?
Motorola Milestone(na Androidzie) moze? Spoko za 900zl na Allegro znajdziesz.