Witam
Niedawno zakupiłem nowy komputer z procesorem I7 i kartą graficzną Nvidia Geforce GTX 970, a to jest całkiem dobry sprzęt. Gram w grę Counter Strike Global Offensive i po prostu nie wiem czemu gra jest mało wydajna i musze grać na najniższych ustawieniach graficznych, gdzie po prostu jest słaba widoczność, no i po pewnym czasie wszedłem w panel sterowania Nvidia i wyskoczył mi tak napis : Użytkownik nie korzysta obecnie z monitora podłączonego do karty graficznej Nvidia. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tym, że muszę grać na słabszych ustawieniach graficznych, dlatego pytam się was i zupełnie nie wiem jak podłączyć monitor do tej karty graficznej. Wiem, że jest dużo takich tematów ale prawie nic z tego nie rozumiałem, bo nie jestem zaawansowany w takich sprawach.
Dziękuje za pomoc
Upewnij się, że nie podłączyłeś monitora do zintegrowanej karty graficznej.
Teraz zauważyłem, że napisałeś, że się nie znasz. Często płyty główne mają "wbudowane" karty graficzne, o znaczniej mniejszej wydajności i najprawdopodobniej do niej podłączyłeś monitor.
Po ściągnięciu klapy komputera powinieneś zobaczyć które złącza z tyłu komputera należą do karty graficznej (mam nadzieję, że potrafisz rozpoznać kartę graficzną). Do któregoś z tych portów musisz podpiąć monitor.
wklej zdjecie tylnego panelu komputera i zdjecie wtyczki na kablu od monitora, to ci powiemy gdzie wpiac ten kabel :)