Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tworzenie okazji

30.05.2025 07:54
1
hans353
2
Junior

Tworzenie okazji

Witam. Nie wiem o co chodzi w zadaniu tworzenie okazji. Zostało mi jako jedyne do przejścia ale gdy zabijam polemarchow nie dostaje żadnych pieczecie. Czy ktoś może pomóc to rozwiązać?

30.05.2025 11:22
elathir
2
4
odpowiedz
1 odpowiedź
elathir
109
Czymże jest nuda?

Może chociaż tytuł gry podaj, będzie łatwiej domyślić się o co ci chodzi.

W ogóle o co chodzi z tym, ze 90% nowych użytkowników nie podaje nawet tytuły gry, o którą pyta, tak jakby to miało być dla nas oczywiste w co akurat grają.

30.05.2025 12:04
2.1
klioss
95
Pretorianin

Jak to, nie siedzisz w ich głowie i nie patrzysz ich oczami? Wstydź się :)

30.05.2025 11:53
3
odpowiedz
sabaru
25
Senator

Zadałem to samo pytanie DeepSeek i wygląda na to że chodzi o grę Assassin's Creed Odyssey.

Odpowiedział również na pytanie: Na ile jest prawidłowe to nie wiem.

Witaj! W zadaniu "Tworzenie okazji" w Assassin's Creed Odyssey musisz zebrać 5 pieczęci polemarchów, aby odblokować skrzynię ze legendarym ekwipunkiem. Jeśli nie otrzymujesz pieczęci po zabiciu polemarchów, może to wynikać z kilku powodów:
Możliwe przyczyny i rozwiązania:
1. Polemarch nie był częścią zadania:
Upewnij się, że zabijasz polemarchów związanych z regionami wskazanymi w zadaniu (np. w Attyce, Megaris, itp.).
Sprawdź w dzienniku, czy masz aktywne zadanie "Tworzenie okazji" (może być częścią głównej fabuły lub DLC).
2. Polemarch został zabity wcześniej:
Jeśli zabiłeś polemarcha przed przyjęciem zadania, pieczęć mogła się nie policzyć. Spróbuj znaleźć innych polemarchów w innych regionach.
3. Bug gry:
Czasami pieczęcie nie są przyznawane z powodu błędu. Spróbuj:
Zrestartować grę.
Zabić polemarcha inaczej (np. walcząc bez stealth).
Sprawdzić, czy masz włączone tryby "Exploration" (czasami znaczniki się nie pokazują).
4. Nie wszystkie pieczęcie są od polemarchów:
W niektórych wersjach zadania pieczęcie można zdobyć też od:
Dowódców (elitarni żołnierze z tarczą i hełmem).
Najemników (jeśli są powiązani z Kultem Kosmosa).
5. Sprawdź ekwipunek:
Pieczęcie są przedmiotami inwentarzowymi. Może już je masz, ale nie zauważyłeś (zakładka "Zasoby").
Gdzie szukać polemarchów?
Są zazwyczaj w obozach wojskowych, twierdzach lub na polach bitew.
Mają żółte ikony (czasami z tarczą i mieczem).
Używaj Ikarosa, aby ich wyszukać (podświetlają się na pomarańczowo).
Jeśli problem nadal występuje, podaj więcej szczegółów (np. który region, czy masz DLC), a postaram się pomóc dalej! Powodzenia, mistrzu zabójcy!

post wyedytowany przez sabaru 2025-05-30 11:54:24
Forum: Tworzenie okazji