Witam. Nie wiem o co chodzi w zadaniu tworzenie okazji. Zostało mi jako jedyne do przejścia ale gdy zabijam polemarchow nie dostaje żadnych pieczecie. Czy ktoś może pomóc to rozwiązać?
Może chociaż tytuł gry podaj, będzie łatwiej domyślić się o co ci chodzi.
W ogóle o co chodzi z tym, ze 90% nowych użytkowników nie podaje nawet tytuły gry, o którą pyta, tak jakby to miało być dla nas oczywiste w co akurat grają.
Jak to, nie siedzisz w ich głowie i nie patrzysz ich oczami? Wstydź się :)
Zadałem to samo pytanie DeepSeek i wygląda na to że chodzi o grę Assassin's Creed Odyssey.
Odpowiedział również na pytanie: Na ile jest prawidłowe to nie wiem.
Witaj! W zadaniu "Tworzenie okazji" w Assassin's Creed Odyssey musisz zebrać 5 pieczęci polemarchów, aby odblokować skrzynię ze legendarym ekwipunkiem. Jeśli nie otrzymujesz pieczęci po zabiciu polemarchów, może to wynikać z kilku powodów:
Możliwe przyczyny i rozwiązania:
1. Polemarch nie był częścią zadania:
Upewnij się, że zabijasz polemarchów związanych z regionami wskazanymi w zadaniu (np. w Attyce, Megaris, itp.).
Sprawdź w dzienniku, czy masz aktywne zadanie "Tworzenie okazji" (może być częścią głównej fabuły lub DLC).
2. Polemarch został zabity wcześniej:
Jeśli zabiłeś polemarcha przed przyjęciem zadania, pieczęć mogła się nie policzyć. Spróbuj znaleźć innych polemarchów w innych regionach.
3. Bug gry:
Czasami pieczęcie nie są przyznawane z powodu błędu. Spróbuj:
Zrestartować grę.
Zabić polemarcha inaczej (np. walcząc bez stealth).
Sprawdzić, czy masz włączone tryby "Exploration" (czasami znaczniki się nie pokazują).
4. Nie wszystkie pieczęcie są od polemarchów:
W niektórych wersjach zadania pieczęcie można zdobyć też od:
Dowódców (elitarni żołnierze z tarczą i hełmem).
Najemników (jeśli są powiązani z Kultem Kosmosa).
5. Sprawdź ekwipunek:
Pieczęcie są przedmiotami inwentarzowymi. Może już je masz, ale nie zauważyłeś (zakładka "Zasoby").
Gdzie szukać polemarchów?
Są zazwyczaj w obozach wojskowych, twierdzach lub na polach bitew.
Mają żółte ikony (czasami z tarczą i mieczem).
Używaj Ikarosa, aby ich wyszukać (podświetlają się na pomarańczowo).
Jeśli problem nadal występuje, podaj więcej szczegółów (np. który region, czy masz DLC), a postaram się pomóc dalej! Powodzenia, mistrzu zabójcy!