Wczoraj w telewizji n włączono (niby) w/w kanały w jakości "HD". Oczywiście w wyższej jakości jest tylko znaczek z ograniczeniem wiekowym i znaczek programu, natomiast sam program w ogóle nie poprawił swojej jakości.
Nie rozumiem, jaki sens dawania takich programów w jakości "HD" ? I tak BTW. Podobno N ma zostać przejęte przez C+. Wiadomo coś na ten temat, czy to tylko plotki ?
Nie rozumiem, jaki sens dawania takich programów w jakości "HD"
Po to żeby później chwalić się że mają pierdylion kanałów hd.
No bo nie wszystko jest pewnie nadawane w HD ;)
Co ciekawe, mi na zwykłej antenie DVB-T pojawił się TVN HD.
Bo tak się tworzy fikcję i okłamuje klientów. Wmawia się ludziom, że "mamy kanały w HD" i liczy się na to, że jeśli ktoś zobaczy znaczek HD to uwierzy, że ma HD... :P
A kiedy będzie TVN24 w HD?
kęsik - A to nie był jeden z pierwszych kanałów który przeszedł na HD?
Ja za cholerę nie mam TVN24 w HD, mam tylko zwykły TVN.
kęsik - A to nie był jeden z pierwszych kanałów który przeszedł na HD?
TVN 7 sięga dna. Seriale i filmy, które puszczaja na tym kanale są daremne. Moda na sukces ma wiekszą oglądalnośc niż te programy. Ehhh RTL 7 to była stacja.
Dycu -> TVN24 nadaje w 16/9, ale ciągle w standardowej rozdzielczości. Na razie ITI nie podaje żadnych informacji na temat włączenia TVN24 HD.
Z ciekawostek - serial Przyjaciele, który pokazuje TVN7 był nagrywany na taśmie filmowej, dzięki czemu już powstała wersja HD, którą emitują telewizja na zachodzie. Ciekawe, czy TVN się szarpnie :)
A jak było z podstawowym TVN-em na początku ? Też w jakości HD nie różnił się od tego zwykłego ? Może tu też trzeba poczekać kilka miesięcy i będzie lepsza jakość programów i filmów.
[9] - Strzał w dziesiątke.
Jak oglądasz na unitrze to nie masz w HD. U mnie śmiga piękniej
TVN to dno. Teraz plebs się cieszy że ma TVN w HD.
U mnie też ostatnio z Cyfry+ zniknął TVN i w jego miejscu pojawił się TVN HD. Ciekawe co z użytkownikami, którzy nie posiadają telewizorów z obsługą HD. Oglądają to w normalnej rozdzielczości, czy oglądać nie mogą?
A i czy przypadkiem TVN nie miał być wykupiony przez Warner?
[14] a co się stanie, gdy podłączysz stary telewizor do kompa i zapuścisz film w 1080p?
Oglądają to w normalnej rozdzielczości, czy oglądać nie mogą?
Normalna rozdziałka.
U mnie też ostatnio z Cyfry+ zniknął TVN
Nie zniknął. Jest na pozycji 250
Ciekawe co z użytkownikami, którzy nie posiadają telewizorów z obsługą HD. Oglądają to w normalnej rozdzielczości, czy oglądać nie mogą?
Jeżeli posiadają odbiornik HD oraz telewizor, który takiego sygnału nie pokaże, to i tak nie robi im to różnicy - dekoder wysyła sygnał o obniżonej rozdzielczości, więc dla nich jedyne zmiany to inna nazwa kanału oraz inne logo. Akurat z TVN nie ma problemu, bo jest w najniższym pakiecie, więc wszyscy mogą go oglądać. Ale Na przykład jak toś nie ma wykupionej opcji z NatGeo HD, a mając dekoder HD oglądał do tej pory wersję SD (taką samą co do zawartości), to teraz musi szukać tej stacji w okolicach 250 pozycji na dekoderze - to akurat jest mało wygodne.
Dla tych, którzy mają pełny pakiet nowy układ jest bardzo fajny, bo "skacząc" po kolei po kanałach nie trzeba pomijać wersji SD kanałów, które i tak ogląda się w HD.
Lista na dekoderach SD na pozycji 4 ma TVN SD, na 20 - Canal+ SD i nie ma wcale na liści wersji HD, ani nie ma "dziur" na liście przeznaczonych na te stacje.
A i czy przypadkiem TVN nie miał być wykupiony przez Warner?
Okazało się, że TVN będzie wykupiony przez Vivendi, czyli grupę Canal+. Już ITI potwierdziło, że będzie fuzja Cyfry+ i n, ale żadne zasady nie są jeszcze znane (za wcześnie)
Też mam Cyfrę + i bardzo się cieszę, że w końcu dodali TVN HD, a od kilku dni mam też TVN 7 HD. Zauważyłem, że kanały nadawane w zwykłej jakości, a mające wersję HD (np. TVN) przenieśli na dwusetny któryś kanał i teraz są same HD na początku.